Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Digitalt nationaldagsfirande i år

På Sveriges nationaldag den 6 juni anordnade landshövding Björn O. Nilsson med fru Helena Nilsson en mindre ceremoni för speciellt inbjudna vid residenset i Luleå där fanutdelning skedde.

Med anledning av smittspridningen av coronaviruset rekommenderar regeringen att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer ska ställas in, vilket innebar att årets nationaldag firades på ett alternativt sätt i Norrbotten.

— När samhället befinner sig i en svår situation är det extra viktigt att vi ändå håller fast vid våra traditioner. Vi har därför bestämt oss för att spela in ceremonin så att alla som vill kan ta del av den i efterhand, säger Björn O. Nilsson, landshövding i Norrbottens län.

Vid Norrbottens firande delades två fanor ut på uppdrag av .

De som år 2020 fick ta emot en svensk fana av landshövdingen var den ideella föreningen VildaKidz, som driver året runt aktiviteter där utsatta barn prioriteras, samt Lions club Luleå, som är en av Sveriges mest aktiva klubbar och står bakom till exempel Norrbottens lucia samt Gråsjälören, en ö i Luleås skärgård.

Dagen bjöd på ett traditionsenligt högtidstal av landshövdingen, musikunderhållning och fanutdelning.

Nationaldagsfirande på residenset. Fanor delades ut av landshövding Björn O. Nilsson till VildaKidz och Lions club Luleå. Foto: Länsstyrelsen

Kontakt