Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Digitalt nationaldagsfirande i år

Foto: Mostphotos

På Sveriges nationaldag den 6 juni anordnar landshövding Björn O. Nilsson en mindre ceremoni för speciellt inbjudna vid residenset i Luleå där fanutdelning kommer att ske.

Med anledning av smittspridningen av coronaviruset rekommenderar regeringen att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer ska ställas in, vilket innebär att årets nationaldag får firas på ett alternativt sätt i Norrbotten.

— När samhället befinner sig i en svår situation är det extra viktigt att vi ändå håller fast vid våra traditioner. Vi kommer därför att spela in ceremonin så att alla som vill kan ta del av den i efterhand, säger Björn O. Nilsson, landshövding i Norrbottens län.

Vid Norrbottens firande kommer två fanor att delas ut till olika föreningar och organisationer.
De som i år får ta emot en fana av landshövdingen är den ideella föreningen VildaKidz som driver året runt aktiviteter där utsatta barn prioriteras samt Lions club Luleå som är en av Sveriges mest aktiva klubbar och står bakom till exempel Norrbottens lucia samt Gråsjälören, en ö i Luleås skärgård.

Det blir ett traditionsenligt högtidstal av landshövdingen, musikunderhållning och flaggutdelning. Det inspelade materialet kommer därefter att publiceras på Länsstyrelsens webbsida samt på de sociala kontona för allmänheten att ta del av.

Media hälsas välkomna att delta vid ceremonin.
För anmälan till arrangemanget samt övrig information kontakta Länsstyrelsens kommunikatör.
Observera att anmälan måste ske inför besöket!

Kontakt