Publiceringsdatum: 1 mars 2019

Arméövning Northern Wind 2019

Den 18-27 mars genomförs Northern Wind 2019 i östra Norrbotten. Arméövningen har närmare 10 000 deltagare som kommer att röra sig mellan Boden i väst och Haparanda i öst.

Under arméövningen kommer soldater och fordon att trafikera vägar samt röra sig i terrängen. Ökat buller från skjutningar och fordon samt störningar i trafiken kan förekomma. Den militära verksamheten med tilltransporter med mera kommer att pågå under perioden 8-18 mars samt 27 mars-7 april.

Cirka 7 000 personer av de 10 000 deltagarna kommer från Sveriges prioriterade samarbetsnationer: Finland, Norge, USA och Storbritannien.

På Northern Winds webbplats hittar du svar på den vanligaste frågorna. Du kan även maila dina frågor till: info-i19@mil.se (Här svarar de på frågor dagtid under vardagar).

Läs mer om övningen på forsvarsmakten.se/nw19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Följ övningen på www.facebook.com/exercisenorthernwindlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Observera!
Inom övningsområdet är ett restriktionsområde för civilt flyg upprättat 18/3 12.00 – 27/3 12.00. Det innebär bland annat att det är förbjudet att flyga med drönare i delar av området.
För mer information och karta se ”aip sup 16/19” på www.lfv.se/iaiplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Flygvapenövning 2019

Övningen genomförs samtidigt som Northern Wind. Övningen startar den 22 mars och pågår till den 27 mars, och har som syfte att öva ledningsförmåga i vintermiljö. Flottiljer och baser i norra Sverige och Finland kommer att ha verksamhet dygnet runt under perioden.
Läs mer om flygvapenövningen på forsvarsmakten.se/fvo19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt