Risk för skogsbrand i Norrbottens länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

16 okt 2024 klocka 00.00 - 00.00

Save the date:

Välkommen att prata elmarknadens regelverk, utmaningar och möjligheter

Arbete på kraftledning

Foto: johner.se/Fredrik Schlyter

Ett ökat behov av el ställer industri, kommuner och elmarknadens aktörer inför nya utmaningar och möjligheter. Hur påverkar det dig och din verksamhet? Den 16 oktober bjuder Länsstyrelsen Norrbotten och Energimarknadsinspektionen (Ei) in till dialog och hoppas att så många aktörer som möjligt vill vara med.

Vi vill gärna träffa aktörer som är verksamma i Norrbottens län, till exempel industriföretag, energiproducenter, aggregatorer, elnätsföretag och representanter från kommuner och myndigheter för att prata elektrifiering, anslutning och flexibilitet.

Syftet är att få en bred dialog kring frågor kopplade till att få en effektivare anslutning av kunder som bidrar till en ökad elektrifieringen. Vilka projekt pågår? Hur ser aktörer på effektbehov, anslutning och kapacitet i regionen? På mötet svarar Ei gärna på frågor och diskuterar eventuella oklarheter kring regelverket.

Vi har just nu ett särskilt uppdrag med fokus på Norrbottens län. Framför allt vill vi fånga upp vilka projekt som pågår och om det finns svårigheter vad gäller anslutning till elnätet, effektproblematik eller liknande. Om de finns oklarheter eller frågetecken kring regelverket som i sin tur gör att utvecklingen i regionen hämmas eller står still så ska vi också titta på om reglerna behöver förtydligas eller ändras, säger Marielle Lahti, expert på Ei.

Intresseanmälan i augusti

Länsstyrelsen Norrbotten och Ei tar nu fram upplägget och det praktiska detaljerna för dialogmötet. Klart är att mötet hålls på plats i Luleå den 16 oktober 2024, så boka gärna in datumet i kalendern redan nu.

Mer information och ett anmälningsformulär kommer att publiceras i slutet av augusti. Antalet platser kommer att vara väl tilltaget, men om intresset är stort, kan vi behöva begränsa antalet platser per organisation för att få en så bred representation och diskussion som möjligt.

Var:
Luleå, plats meddelas senare
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
16 okt 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss