Risk för skogsbrand i Norrbottens länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

03- 04 dec 2024 klocka 00.00 - 00.00

Hur kan vi förebygga hedersrelaterat våld genom dialog med föräldrar?

Människor som samtalar och för antekningar

Foto: Unsplash

Kan dialog med föräldrar förebygga hedersvåld? Möter du föräldrar i ditt yrke eller via ideellt engagemang? Nu får du möjligheten att delta i en tvådagars utbildning i att förebygga hedersvåld genom föräldradialog.

Går det att förebygga hedersrelaterat våld? Och i så fall hur? Kan information och dialog med föräldrar förebygga hedersvåld? Hur kan ett sådant arbete läggas upp? Detta är exempel på frågor som kommer att besvaras under utbildningen. Dagarna kommer att varvas med kunskapspåfyllnad och praktiska övningar.

Hoshi
Kafashi

Föreläsare

Föreläsare är Hoshi Kafashi. Hoshi har mångårig erfarenhet av att arbeta på förebyggande nivå och han har stor sakkunskap gällande hedersvåld. Han har bland annat arbetat vid skyddat boende och i nationella kompetensteamet i Östergötland.

Han är också grundare av Shanazi hjältar och hjältinnor som arbetar mot hedersvåld genom att utbilda ambassadörer som sedan blir goda förebilder för andra unga.

Hoshi är idag verksam som samordnare i Motala kommun och arbetar även med utbildning, handledning och konsultation. Motala kommun har sedan 2018 arbetat med särskild informationssatsning riktad till föräldrar, denna har utvecklats till att omfatta även hedersrelaterat våld.

Hoshi är även representant i Jämställdhetsmyndighetens insynsråd samt i regeringens expertgrupp kring stärkt långsiktig styrning av arbetet mot könsrelaterat våld och hedersrelaterat våld och förtryck.

För vem?

Utbildningen riktar sig till dig som möter föräldrar i din yrkesroll eller ideella engagemang.

Krav på förkunskap

Har man inte förkunskap om hedersrelaterat våld sedan innan rekommenderas att man genomgår denna digitala utbildning Om hedersrelaterat våld och förtryck (webbkursheder.se)

Arrangör

Länsstyrelsen i Norrbotten

Frågor?

Har du några frågor kring evenemanget? Kontakta ansvarig vid Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Fotografering

Länsstyrelsen kan komma att fotografera och filma detta evenemang för att använda bilderna och filmerna i sina kommunikationskanaler och i sociala medier. Prata med personal på plats om du har någon invändning mot att synas i bild.

Var:
Clarion Hotel Sense, Skeppsbrogatan 34, Luleå
Kostnad:
Utbildningen är kostnadsfri, fika och lunch ingår. Utbildningen har begränsat antal platser, Länsstyrelsen förbehåller sig rätten att fördela platserna.
Sista anmälningsdag:
11 nov 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 19 november klockan 12.00.


Föredrar du vegetarisk eller vegansk kost? Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt

Sara Avander, Länsstyrelsen i Norrbottens län

Utvecklingsledare i arbetet mot mäns våld mot kvinnor

Dela sidan:

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss