Aktuella vädervarningar i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

02 okt 2024 klocka 09.00 - 16.00

Bryt våldsarvet – utbildning i att bryta en tradition av våld från en generation till nästa

Tre pojkar som springer över en äng

Foto: Unsplash

Heldagsutbildning i Luleå i en behandlingsmodell för att bryta ett arv av våld som förs vidare från en generation till nästa. För dig som i ditt arbete möter människor som riskerar att utöva våld.

”Bryt våldsarvet” är en behandlingsmodell med syfte att förhindra användandet av våld i föräldraskapet förs vidare till nästa generation. Utifrån lång erfarenhet av att arbeta med familjevåld, samt forskning om vad som kan göra skillnad, är ”Bryt våldsarvet” en utarbetad metod som kan bryta arvet av våld.

Behandlingen kan ges till personer över 23 år och som har barn upp till fem år, väntar barn eller överväger att skaffa barn.

Målet med behandlingen är att förstå och få kunskap om hur uppväxt/erfarenheter påverkar en som förälder, möjligheter att förstå sina våldserfarenheter i ett annat ljus, öka känslan av att duga genom att dela tankar, rädslor och erfarenheter i en grupp av människor med liknande erfarenheter och få kunskap om vad barn behöver, och genom det bli tryggare som förälder.

För vem?

Yrkesverksamma i kommunal verksamhet eller inom hälso- och sjukvård i Norrbottens län som möter personer som riskerar att utöva våld.

Föreläsare

Per Isdal är psykolog, psykoterapeut och föreläsare med lång erfarenhet av att möta män med våldsproblem. År 1987 var han med och startade Alternativ till Vold i Norge, Europas första behandlingscentrum för med män med våldsproblematik, och sitter sedan dess i ledningen.

Han är författare till böckerna Meningen med våld, som blivit en grundbok om våld, och Medkänslans pris - om sekundärtraumatisering, compassion fatigue och utbrändhet hos yrkesverksamma. År 2011 fick han Stora psykologpriset av Norsk Psykologförening.

Observera att kursledaren talar norska.

Om utbildaren Stiftelsen Alternativ til vold Länk till annan webbplats.

Arrangör

Länsstyrelsen i Norrbotten.

Frågor?

Har du några frågor kring evenemanget? Kontakta ansvarig vid Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Var:
Luleå, lokal meddelas senare.
Kostnad:
Utbildningen är kostnadsfri.
Sista anmälningsdag:
13 sep 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 13 september klockan 12.00.


Föredrar du vegetarisk eller vegansk kost? Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt

Annika Hellgren, Länsstyrelsen i Norrbottens län

Utvecklingsledare i arbetet mot mäns våld mot kvinnor

Telefon 010-225 54 41 

Dela sidan:

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss