Aktuella vädervarningar i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

04 jun 2024 klocka 13.00 - 15.00

Uppstartsträff - En vecka fri från våld

En blandad grupp människor på rad som signalerar stopp med höjda händer.

Under kampanjen En vecka fri från våld sätter vi extra fokus på arbetet mot våld som pågår runt om i landet och i länet. Vill du vara med i planeringen för årets kampanj? Tillsammans blir vi starkare!

Under flera år har många aktörer, både från myndighet, kommuner, ideella organisationer och näringsliv, runt om i länet arrangerat evenemang under "En vecka fri från våld".

Evenemangen har tagit plats på flera orter i länet under en veckas tid och alla aktörer har haft möjlighet att delta utifrån sina egna förutsättningar.

Var med du också!

Vi vill uppmuntra fler att delta! Tillsammans blir vi starkare, kan synas och höras mer, och arbetet blir roligare.

Om du har möjlighet att delta fysiskt bjuder vi på fika. Annars erbjuder vi möjlighet att koppla upp sig digitalt.

Vi sätter ihop ett gemensamt program som kommer att publiceras på webbplatsen www.samverkanmotvald.se Länk till annan webbplats. när det är klart.

BAKGRUND

En vecka fri från våld sätter det förbyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor i fokus. Initiativet kommer från Unizon och MÄN och stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna. Under veckan uppmärksammas på olika sätt det förebyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor, prostitution, människohandel och hedersrelaterat förtryck och våld.

Veckan lyfter våldsförebyggande arbete på regional och nationell nivå och ska inspirera till samverkan mellan olika aktörer. Initiativtagarnas vision är ett jämställt samhälle fritt från våld.

Frågor?

Kontakta Annika Hellgren vid Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Kontakta oss om du inte får en bekräftelse via epost efter din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 27 maj klockan 12.00.


Jag vill delta: * (obligatorisk)
Jag vill delta:


Fika * (obligatorisk)
Fika


Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till annika.hellgren@lansstyrelsen.se.
Var:
Luleå (lokal meddelas senare) och digitalt
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
27 maj 2024

Kontakt

Annika Hellgren, Länsstyrelsen i Norrbottens län

Utvecklingsledare i arbetet mot mäns våld mot kvinnor

Telefon 010-225 54 41 

Dela sidan:

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss