19 jun 2024 klocka 08.30 - 12.00

Operativ workshop inför en ny klimat- och energistrategi för Norrbottens län

UNg person blickar ut över dimmig skog.

Foto: Matilda Mariasdotter/Johnér

Arbetar du med klimat- och energifrågor i din vardag? Nu får du möjlighet att vara med och påverka Norrbottens nya klimat- och energistrategi. Strategin är en viktig pusselbit i den stora samhällsomvandlingen.

Klimat- och energistrategin för Norrbottens län tas fram under 2024 av Länsstyrelsen i samverkan med Region Norrbotten och Energikontor Norr.

Syftet med dagens workshop är att identifiera viktiga klimat- och energiåtgärder för Norrbotten baserat på det underlag som arbetats fram med beslutsfattare från den strategiska workshopen under Länsstyrelseveckan.

Målet är att skapa en levande strategi som används både internt och externt som vägledning och stöd för att utveckla och genomföra åtgärder för att nå Sveriges klimat- och energimål på ett sätt som skapar ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.

Program

Programmet är preliminärt och uppdateras löpande.

  • 8.30-9.00: Fika och presentationsrunda.
  • 9.00-9.30 Nuläget i länet och framtidsanalys.
  • 9.30-11.30 Operativ workshop för Norrbottens nya klimat- och energistrategi.
    Under denna session kommer ni att delta i gruppövningar och diskussioner för att identifiera viktiga klimat- och energiåtgärder. Detta arbete kommer att bidra i det fortsatta arbetet med Norrbottens nya klimat- och energistrategi.
  • 11.30-12.00 Summering
  • 12-13 Gemensam lunch (valfritt)

Vid fler än 30 anmälda förbehåller vi oss rätten att välja ut deltagare så det blir en balanserad representation av aktörerna i länet.

Moderator

Malin Winberg – Topp 100 av Sveriges populäraste föreläsare och moderatorer 2023. Hon har en bakgrund som journalist och mångårig erfarenhet av att leda event och möten med fokus på den gröna omställningen i norr.

Länsstyrelsernas uppdrag

Länsstyrelsen ska leda och samordna det regionala genomförandet av energi- och klimatpolitiken genom att bland annat utveckla den regionala energiplaneringen och främja klimatåtgärder, i syfte att bidra till stärkt näringslivsutveckling, minskad klimatpåverkan, förbättrad energiberedskap och trygg energiförsörjning.

Inom ramen för uppdraget ska länsstyrelserna:

  • utifrån de nya energipolitiska målen, senast den 30 juni 2025, revidera de regionala energi- och klimatstrategierna.
  • påbörja arbetet med framtagande av regionala handlingsplaner för elektrifiering som ska vara klara senast den 31 mars 2026.

Frågor?

Har du frågor om evenemanget? Kontakta ansvarig vid Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Fotografering

Länsstyrelsen kan komma att fotografera och filma detta evenemang för att använda bilderna och filmerna i sina kommunikationskanaler och i sociala medier. Prata med personal på plats om du har någon invändning mot att synas i bild.

Anmälan

Anmäl dig i formuläret nedan.

Kontakta oss om du inte får en bekräftelse via epost efter din anmälan eller om du vill avboka din plats.

För vem?

En workshop för dig som arbetar med klimat- och energifrågor från näringsliv, akademi och forskning, kommuner samt civilsamhällesorganisationer i Norrbotten. Exempelvis du som arbetar med någon typ av klimat-eller energirelaterade åtgärder, energi- och klimatrådgivare i kommuner och företag.

Arrangör

Länsstyrelsen i Norrbottens län.

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Kontakta oss om du inte får en bekräftelse via epost efter din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 10 juni klockan 10.00.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Vill du utse en ersättare eller avanmäla dig? Kontakta ansvarig för evenemanget.

Var:
Hotell Savoy, Storgatan 59, 972 31 Luleå
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
10 jun 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss