26 feb 2024 klocka 13.00 - 14.00

Informationsträff om Klimatklivet

Länsstyrelsen Norrbotten bjuder tillsammans med länsstyrelserna i Västerbotten, Västernorrland och Jämtland in till ett webbinarium om Klimatklivet. Har du en idé om en fysisk investering som minskar växthusgasutsläpp eller bara är nyfiken på klimatinvesteringsstödet Klimatklivet är du välkommen att delta, alla är välkomna.

Vi kommer bland annat att berätta om hur du söker stödet, vilka åtgärder du kan söka för och goda exempel från länen. Du kommer också få lyssna på Erica Frohm, VD på Nymek från Mjövattnet i Västerbotten, som erhållit stöd från Klimatklivet för att konvertera bort oljepanna till förmån för en ny pelletsanläggning. Företaget driver också på arbetet mot en jämställd industri.

Vi kommer även att informera om hur du går till väga för att söka stöd för publik laddinfrastruktur.
Anmäler gör du via anmälningsformuläret nedan senast torsdag 22 februari. Möteslänk skickas till alla anmälda fredag 23 februari.

Klimatklivet är ett investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet. Alla aktörer förutom privatpersoner kan söka stöd från Klimatklivet. Du kan till exempel söka stöd för energikonvertering, biogasproduktion och att ta vara på restvärme. Åtgärder som bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser inom jordbruket är prioriterade.

Den första av årets tre ansökningsomgångar öppnar 4 mars.

Var:
Digitalt
Kostnad:
Ingen kostnad
Sista anmälningsdag:
22 feb 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 22 februari klockan 23.59.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss