Aktuella varningsmeddelanden i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

23- 24 aug 2023 klocka 10.00 - 15.00

Regional grundkurs i kriskommunikation

Länsstyrelsen erbjuder tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) en grundläggande kurs i kriskommunikation.

Kursen fokuserar på kommunikationens betydelse vid samhällsstörningar. Du får grundläggande kunskaper i kriskommunikation och arbetssätt för samverkan och samordning av kommunikation mellan kommuner, myndigheter och andra aktörer, med särskilt fokus på Norrbottens län.

Under kursen blandar vi teori med praktiska gruppövningar. Det gör att du kan dra nytta av andra deltagares erfarenheter och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Allmänhetens perspektiv och behov vid en samhällsstörning är en viktig utgångspunkt under kursen.

En betydelsefull del av kursen är möjligheten till erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande mellan kursdeltagare från olika verksamheter. Därför ingår middagen på kvällen, då deltagarna får tillfälle att bekanta sig med varandra.

Kursledare är Clara Osvald, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, ansvarig för MSB:s kriskommunikationsutbildning.

Målgrupp

Kursen vänder sig särskilt till dig i Norrbottens län som antingen:

  • ingår i länets kriskommunikationsnätverk (kommunikatörer vid länets kommuner, Region Norrbotten och samverkande myndigheter i länet)
  • har rollen att planera för och arbeta med kriskommunikation (t.ex. ingår i din arbetsplats krisorganisation eller inom en frivilligorganisation)
  • har en roll som kommunikatör i beredskap (KiB) i din organisation.

Ur programmet

  • Kriskommunikationens grunder
  • Planering och förberedelser för kriskommunikation
  • Så samverkar vi kring kriskommunikation i Norrbottens län
  • Kriskommunikation i praktiken – erfarenhet och lärdomar från en händelse
  • Övning utifrån ett scenario
  • Erfarenhetsutbyte mellan deltagarna

Tider

Kursen sträcker sig över två dagar.

  • 23 augusti: 10.00-17.30 (fika finns från 09.30). Gemensam middag 18.30.
  • 24 augusti: 08.15-15.00

Du som antas får ett detaljerat program ungefär två veckor innan kursstart. Du kommer även att få en hemuppgift som skickas ut i mitten av juni.

Anmälan

Anmäl dig senast 12 juni via anmälningsformuläret nedan. Behov av specialkost eller önskemål om särskilt hjälpmedel skickas till Maria Lindgren, kontaktuppgifter finns nedan. OBS! Om din anmälan har skett på ett korrekt sätt så kommer du att få en bekräftelse på sidan samt till din e-post. Bekräftelsen till e-posten kan dröja en stund, men om du får en bekräftelse på sidan så är du anmäld.

Vi har plats för 30 deltagare på kursen. Vi förbehåller vi oss rätten att fördela platserna. Vi tar då hänsyn till att det ska finnas en jämn fördelning av organisationer vid kursen.

Efter sista anmälningsdagen går vi igenom alla anmälningar och därefter skickar vi en bekräftelse på om du är antagen till kursen eller inte.

Deltagaravgiften för kursen är 1500 kronor per deltagare. Behöver du avboka din plats senare än 14 dagar innan kursstart kommer du att faktureras för hela deltagaravgiften.

Var:
Quality hotell, Luleå
Kostnad:
1500 kr per deltagare. I deltagaravgiften ingår konferenskostnader samt middag dag 1. Aktörerna står själva för resor och eventuellt boende.
Sista anmälningsdag:
12 jun 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Sista anmälningsdag är den 12 juni klockan 23.30.






Fyll i den adress som fakturan för deltagaravgiften ska gå till, inkl eventuell referens.
Jag deltar på middagen dag 1: * (obligatorisk)
Jag deltar på middagen dag 1:


Så hanterar vi dina personuppgifter

Kontakt