Lieslåtterkurs Rosfors

Sköter du ängsmarker med lie idag, eller vill du lära dig att sköta ängsmarker med lie? Den här kursen ger dig grundläggande kunskaper.
Lär dig slå med lie och hålla den vass! Under dagen får du bekanta dig med liens olika delar, ställa in utrustningen efter din kropp och använda den på ett ergonomiskt sätt. Du lär dig underhålla liens egg genom bryning och skapa en grundskärpa genom så kallad ”knackning”.
I kursen ingår även grundläggande ängskunskap och kännedom om de förutsättningar vi behöver skapa för att ängar ska bli, eller förbli, artrika.
Om kursen
Full utrustning finns till utlåning till samtliga deltagare, men ta gärna med ny och gammal lieutrustning till kursen för bedömning.
Det finns inga förkunskapskrav och du behöver inte vara stark eller ha god kondition för att slå med lie.
Efter kursen finns möjlighet att handla orv, lieblad, brynen och annan utrustning.
Föreläsare
Kurshållare är Jenny Nilsson, Pantersnigeln Äng & Trädgård Länk till annan webbplats.. Jenny är utbildad av lielärare i Sverige, Tyskland och Österrike och arbetar med att hålla liekurser och ängsutbildningar i hela landet, både till privatpersoner och yrkesfolk inom de gröna näringarna.
Information
Deltagaravgift 200 kronor, faktureras i efterhand. Vid avbokning mindre än ett dygn innan, eller utebliven avbokning kommer kostnaden att debiteras ändå.
Fika och lunch ingår under kurstillfället. Vid dåligt väder kommer de delar av dagen där det är möjligt att genomföras under tak.
Karta till samlingsplatsen. Länk till annan webbplats.
Arrangör
Kursen genomförs som en del av projektet Ett rikt odlingslandskap och finansieras av EU.
Frågor?
Har du några frågor kring evenemanget? Kontakta ansvarig vid Länsstyrelsen i Norrbottens län.
- Var:
- Rosfors bruk, samling vid reservatets parkering.
- Kostnad:
- Deltagaravgift 200 kronor.
- Sista anmälningsdag:
- 05 jul 2023
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Så hanterar vi dina personuppgifter
Övriga upplysningar om till exempel specialkost, allergi eller hjälpmedel, skickar du separat via e-post till kontaktpersonen för arrangemanget.