22- 23 mar 2023 klocka 00.00 - 00.00

Trygghetskonferensen 2023: Tillit i en orolig tid?

Luleås siluett.

Illustration: Länsstyrelsen i Norrbottens län

I vår är det dags för den sjätte konferensen i ordningen. Boka in Trygghetskonferensen i din kalender redan nu!

Temat för årets konferens är tillit. Tillit är en baskomponent i samhällskontraktet mellan offentliga aktörer och medborgarna. Vi tittar närmare på vilka konsekvenser bristande tillit får för samhället. Vad innebär det för den upplevda tryggheten och på längre sikt för livsvillkoren för medborgarna. Och hur kan vi utveckla vårt trygghetsskapande arbete för att stärka tilliten?

Målgrupp

Konferensen vänder sig till dig som arbetar med trygghetsskapande åtgärder inom myndighet, kommun, region, näringsliv eller organisation.

Kanske arbetar du brottsförebyggande, med hållbar samhällsutveckling och planering, beredskapsfrågor eller frågor som rör mänskliga rättigheter? Då tror vi att Trygghetskonferensen är något för dig.

Föreläsare

Vi kan redan nu presentera några av föreläsarna. Det är Emma Frans, författare och forskare, Jenny Deschamps-Berger, Försvarshögskolan samt Hans Abrahamsson, freds- och utvecklingsforskare vid Göteborgs universitet.

Justitieminister Gunnar Strömmer inleder konferensen, som modereras av Hanna Gerdes, människorättsjurist.

Program och anmälan

Dagarna kommer att innehålla plenumföreläsningar och valbara seminarier. Information om program och anmälan finns på Norrbottens Kommuners webbplats.

Om Trygghetskonferensen på Norrbottens Kommuners webbplats Länk till annan webbplats.

Arrangör

Länsstyrelsen i Norrbottens län, Polisen, Norrbottens Kommuner och Rättighetscentrum Norrbotten.

Frågor?

Har du några frågor kring evenemanget? Kontakta Mats Burman vid Länsstyrelsen i Norrbottens län. Du hittar hans kontaktuppgifter längts ned på webbsidan.

Var:
Konferensen arrangeras på Kulturens hus, Skeppsbrogatan 17, i Luleå
Kostnad:
1 995 kronor (exklusive moms)
Sista anmälningsdag:
22 feb 2023

Kontakt