Aktuella vädervarningar i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

17- 18 aug 2022 klocka 09.00 - 17.00

Grundkurser i trädgårdsodling

Vi behöver fler odlare i hela Norrbotten för att kunna uppfylla visionen i Nära Mat – Norrbottens livsmedelsstrategi, om mer norrbottnisk mat på tallriken. I sommar finns det möjlighet att delta i två grundkurser i trädgårdsodling i Gallejaurs kulturreservat.

Målgrupp

Vi vänder oss till dig som redan är odlare, funderar på att utöka din lilla husbehovsodling eller som är nybörjare, men har tankar på att starta ett trädgårdsföretag. Vi vänder oss också till dig som driver ett turistföretag där den lokala maten är viktig och du funderar på attodla till din egen restaurang. Här i Gallejur har funnits en lång tradition av husbehovsodling och självhushåll.

Grönsaksodling i norr, 17 augusti

Vi går igenom traditionell grönsaksodling med förberedande markbearbetning, maskiner och redskap, växtföljd, förebyggande ogrässtrategier, gödsling, plantuppdragning, direktsådd, olika grönsaksslag och lämpliga sorter, skadegörare och växtskydd, skörd, lagring samt lite om försäljning och marknad.

Bärodling i norr, 18 augusti

Vi går igenom förberedande markbearbetning, maskiner och redskap växtföljd, förebyggande ogrässtrategier, gödsling, odlingssystem och lämpliga sorter mm. Du får lära dig odling av de bärslag som passar vårt klimat,både traditionella som jordgubbar, hallon, vinbär och allåkerbär, men också lite nyare grödor - bärtry, saskatoon, havtorn och aronia som passar bra i norr, men som ännu inte har en tydlig marknad.

Information och Anmälan

Kurserna hålls av Elisabeth Öberg Nära Mat, Länsstyrelsen i Norrbottens län och Crister Lövgren, Gallejaur

Anmälan via anmälningsknappen ovan. Skriv i anmälan vilket/vilka datum du vill delta.

Varmt välkommen!

Logotyp Norrbottens livsmedels strategi - Nära Mat.

Kurserna är ett samarbete med Gallijaur-Järvila Kulturförening.

VAR:
Informationsbyggnaden, Kulturreservatet i Gallejaur, samling 9.00 båda dagarna
KOSTNAD:
Lunch och fika till självkostnadspris
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
08 aug 2022

Kontakt