Aktuella vädervarningar i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

07 sep 2022 klocka 12.30 - 16.00

Regionala jämställdhetsdagen 2022

Rosa och gula abstrakta mjuka former och stämpel med texten Samverkan för jämställdhet.

Fyra lokala aktörer arrangerar gemensamt Norrbottens regionala jämställdhetsdag för att uppmärksamma framgångsrikt jämställdhetsarbete. Dagen erbjuder fika, mingel, spännande förläsningar och avslutas med att fira vinnaren av årets jämställdhetspris på 100 000 kronor.

Priset delas ut till en aktör som just nu gör något särskilt för att sätta jämställdhetsfrågorna högst upp på agendan.

Program

 • Läget med jämställdheten i Sverige?
  Clara Berglund, generalsekreterare, Sveriges kvinnoorganisationer.
  Sveriges Kvinnoorganisationer är en partipolitiskt och religiöst obunden paraplyorganisation för den svenska kvinnorörelsen. Dess verksamhet utgår från kvinnokonvention och den tillhörande handlingsplanen samt Sveriges jämställdhetspolitiska mål som säger att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv.
 • Investera smart. Nu. Men helst igår.
  Ellen Nyström och Julia Edbom, Lockerroompodden
  Lockerroompodden är en plattform för viktiga samhällsfrågor som direkt eller indirekt påverkar och berör idrottspersonen och idrottsprestationen. Den tar vid och fördjupar samtal som redan sker mellan lagkamrater, på avbytarbänken, i omklädningsrummet, mellan motståndare och i media - ofta med basket och jämställdhet som gemensamma nämnare.
 • Juryn presenterar vinnaren av Norrbottens jämställdhetspris 2022

Regionala jämställdhetsdagen arrangeras av Norrbottens kommuner, Luleå tekniska universitet, Länsstyrelsen i Norrbottens län och Region Norrbotten.

VAR:
Vetenskapens hus, Storgatan 53, Luleå
KOSTNAD:
Evenemanget är kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
31 aug 2022

Kontakt