15- 19 nov 2021 klocka 09.00 - 18.00

Norrbottens barnrättsvecka 2021

Illustration med figurer av barn. 

Illustratör: Annefrid Sjöman

I år blir Norrbottens barnrättsdag en hel barnrättsvecka!

Markera den 15-19 november i kalendern redan nu och delta i spännande föreläsningar och seminarier om barns rättigheter i Sverige och Norrbotten.

Norrbottens barnrättsvecka är ett forum för kunskap, inspiration och dialog om barns rättigheter. Det är en mötesplats för politiker, beslutsfattare, tjänstepersoner och yrkesverksamma inom alla offentliga och civila verksamheter som direkt eller indirekt möter och påverkar barn i Norrbottens län.

Digitala föreläsningar och seminarier äger rum tisdag 16 november till torsdag 18 november. Veckan startar den 15 november och avslutas den 19 november med "egen tid" för att ta del av rapporter och videoinspelningar tillgängliga 24/7 för den som vill fördjupa sig i barnrättsfrågor.

Fullständigt program kommer att publiceras inom kort och då öppnar också anmälan. Anmälan öppnar senare under hösten.

15 november

Ta dig tid att lära dig något nytt om barns rättigheter! Tips och länkar kommer att publiceras inom kort.

16 november

Inledning med bland andra landshövding Lotta Finstorp, barnrättsexperten Åsa Ekman och Rädda barnens regionchef Ylva Löwenborg.
Fristående seminarier om barns levnadsvillkor och rättigheter ur olika perspektiv under eftermiddagen.

17 november

Fristående seminarier om barns levnadsvillkor och rättigheter ur olika perspektiv under hela dagen.

18 november

Barnombudsmannens och länsstyrelsernas nationella kunskapskonferens om barns rätt till delaktighet. Länk till program och anmälan publiceras när anmälan öppnar.
Regionalt eftersnack och avslutning av barnrättsveckan på eftermiddagen.

19 november

Tid att reflektera över alla intressanta föreläsningar och seminarier. Dela med dig till en kollega eller vän. Fyll i vår utvärdering och hjälp oss att göra nästa barnrättsarrangemang ännu bättre.
Fullständigt program kommer att publiceras inom kort och då öppnar också anmälan.

Norrbottens barnrättsvecka arrangeras i samverkan mellan Luleå tekniska universitet, Länsstyrelsen i Norrbottens län, Norrbottens kommuner, Region Norrbotten, Rädda barnen och Rättighetscentrum Norrbotten.

VAR:
Digitalt
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
15 nov 2021

Kontakt