10 nov 2020 klocka 09.45 - 15.00

Uppstart Nära mat 2.0

Collage med ren i snö, potatis, fiske och kor på äng

Nu reviderar vi Norrbottens livsmedelsstrategi med sikte på 2030. Den 10 november bjuder vi på ett spännande program med många nyckelpersoner ifrån branschen i länet. Välkommen till Uppstart Nära Mat 2.0!

Konferensen "Uppstart Nära Mat 2.0" vänder sig till livsmedelskedjans aktörer, livsmedelshandeln, rådgivningsorganisationer, forsknings- och utbildningsinstanser, offentlig sektor, finansiärer, landsbygdsorganisationer och lokala och regionala politiker.

I programinnehållet medverkar bland andra Richard Tellström, en av landets ledande experter på området matkultur och även känd som författare, sommarpratare och för medverkan i SVT:s “Historieätarna”. Moderator för dagen är Malin Winberg, entreprenör och journalist.

Konferensen är helt kostnadsfri och sänds digitalt ifrån Vineyard event och konferens i Luleå. Ange i din anmälan hur/var du vill delta på aktiviteten! Du kan välja mellan att delta på plats (begränsat antal), alternativt online via länk där du befinner dig. Du kan också välja att delta fysiskt i en mindre grupp på någon av våra ”satellitstationer” i länet - Arvidsjaur, Jokkmokk, Gällivare, Övertorneå, Haparanda eller Kalix. Dessa platser har också en begränsning i antalet möjliga deltagare.

Välkommen!

Program

9.45 – 10.00 Incheckning/Inloggning

10.00-10.25 Nära Mat – Nu tar vi riktning och sikte på framtiden!
Hulda Wirsén, samordnare Nära Mat, Länsstyrelsen.

10.30 – 11.15 Inspel från delar av branschen i länet – utmaningar och möjligheter.
Ulla Bergström, ordförande i Norrmejeriers styrelse.
Roland Sandgren, VD Arvidsjaurs renslakteri
Teija Aho, VD Guldhaven Pelagiska
Magnus Nilsson, VD Nyhléns Hugosons

11.15-11.30 Från ord till bord – Innovation och utvecklingsarbete i livsmedelsbranschen.
Marie Gidlund, verksamhetsledare vid Sweden Food Arena.
Livsmedelssektorn har potential att bli 20-talets nya innovativa super-näring. För att utveckla sektorns potential i Norrbotten och Sverige behövs mer forskning och innovation.

11.30 -12.30 Lunch

12.30 – 13.10 Matvärderingar på 2020-talet mellan hållbarhet, hålla länge och uthållighet. Richard Tellström, docent och matkulturhistoriker.
Vad har påverkat utvecklingen av den svenska matkulturen och vilka faktorer har varit viktigast för konsumentvalen ? Hur förhåller sig konsumenter och producenter till trender och nya produkter?

13.15 – 14.25 Workshop inkl. kaffe
I Nära Mat finns ett åtgärdsprogram för att stärka Identitet och stolthet. Hur kan detta utvecklas?

14.30 – 14.50 Besöksnäring och måltidsturism
Vad ser vi för efterfrågan och vart är vi på väg inom denna sektor?
Andreas Lind, VD för Swedish Lapland

14.50 – 15.00 Avrundning och sammanfattning


Anmälan

Anmäl din medverkan senast den 30 oktober. Konferensen är kostnadsfri.

Länk till anmälan - Uppstart Nära Mat 2.0länk till annan webbplats

Logotyp Nära mat

VAR: Vineyard konferens och event, Luleå. Konferensen sänds även digitalt via länk och kan även följas i grupp på fysisk plats i Arvidsjaur, Jokkmokk, Gällivare, Övertorneå, Haparanda och Kalix.

KOSTNAD: Kostnadsfritt.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 30 okt 2020

Logotyper medverkande parter Nära mat

Kontakt