Publiceringsdatum: 13 mars 2019

Nu söker 19 hundar nya hem

Foto: Länsstyrelsen

Länsstyrelsen säljer nu 19 omhändertagna hundar.

Hundarna är av Samojed-typ och säljs i befintligt skick, utan garantier.

Uppdaterad 14 mars:
Länsstyrelsen har fått in ett så stort antal intresseanmälningar för aktuella hundar så vi har stängt ansökninsformuläret för tillfället.

De är översiktligt besiktade av veterinär vid omhändertagandet och veterinärintyget medföljer. När hundarna säljs är de avmaskade, vaccinerade och id-märkta med microchip.

Hundarna är av Samojed-typ. Det är oklart om de är rasrena samojeder, eftersom inga registreringsbevis eller stamtavlor finns. Det finns inte heller några uppgifter om deras ålder, men enligt veterinärbesiktningen är alla vuxna hundar.

Det är tolv hanhundar och sju tikar.

Hundarna är trevliga och hanterbara, så förutsättningar finns för att de ska kunna fungera som sällskapshundar. Dock kan vissa individer behöva rumsrenhetstränas om de ska bo inomhus. Ett flertal av hundarna har i dagsläget nerklippta pälsar, som är på väg att växa ut.

Hundarna är i varierande fysisk kondition, vissa individer kommer att behöva återbesök hos veterinär och eventuella vidare åtgärder.

Priset är mellan 1500 kr och 3000 kr, beroende på hundens nuvarande skick och eventuella vidare veterinära åtgärder.

Om du är intresserad av att köpa en hund så kan du använda vårt formulär. Glöm inte att skriva en kort beskrivning om dig själv samt vilket liv du kan erbjuda hunden.

Länsstyrelsen kommer sedan titta efter eventuell tidigare djurskyddshistorik och om det finns tidigare historik enligt tillsynslagen. Därefter görs en bedömning om du kan köpa en hund från oss.

Hundarna säljs när godtagbar köpare har hittats.
Länsstyrelsen förbehåller sig prövningsrätt av samtliga inkomna intresseanmälningar och har rätt att förkasta samtliga om Länsstyrelsen bedömer att kraven inte uppfylls.

Hunden kommer att kunna avhämtas av köparen från det djurhem där de är uppstallade.

Kontakt

Marie Tarin

Djurskyddshandläggare