Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Information om jordbrukarstöden

Ett odlingslandskap med gröna fält, i bakgrunden skog och en dramatiskt färgad himmel.

Inför kommande utbetalningar av jordbrukarstöden under oktober - december.

När du läser detta nummer av Norrbruk har sommaren nått sitt slut och vi njuter av höstluften och de sprakande färger den brukar bjuda oss på. Kontrollsäsongen närmar sig sitt slut och i takt med att kontrollresultaten blir klara närmar vi oss också målet med året – nämligen att göra utbetalningar till er lantbrukare som blivit beviljade stöd. Viktigt är att komma ihåg att göra minskningar om det behövs.

I det fall du haft kontroll, se över att resultatet stämmer. Vi gör också något som kallas en administrativ kontroll, i de fall det finns större areal ansökt. I dessa fall skickar vi ut ett brev om vi finner arealavvikelser. Kontrollera att det brevet stämmer eller skicka in synpunkter inom den angivna tiden. Du kan också bekräfta att du tycker att brevet stämmer till våra respektive mejladresser.

Jordbrukarstöden betalas ut i slutet av året, mellan oktober och december. Observera att utbetalningen kan dröja om det till exempel funnits avvikelser vid kontroll, då det förlänger
handläggningstiden. Du måste ha angett ett kontonummer i din ansökan. Om du inte gjort det kan det göras via Mina sidor eller på blankett som finns på Jordbruksverkets webbplats. På Mina sidor ser du också dina utbetalningar och beslutsbrev.

Redan nu finns det en också en plan för utbetalningarna inom jordbrukarstöden för
åren 2023 och åren 2024 - 2027. Mer information med fler detaljer kommer under hösten 2022.

Utbetalningsplan av jordbrukarstöden på Jordbruksverkets webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakt

Norrbruk

Tipsa oss gärna om intressanta företag, projekt eller satsningar!