Rådgivning till landsbygdsföretag

Om du har företag inom besöksnäring, eller är jordbrukare som funderar på att diversiera ditt företag så kan du få rådgivning via Landsbygdsprogrammet till låg kostnad för dig.

Vad får du och vad kostar det?

Rådgivningen som erbjuds kan innehålla en eller flera av följande delar:

  • Råd och förslag till åtgärder för fortsatt utveckling av företaget
  • Ekonomianalys av företagets möjligheter och behov
  • Drifts- och investeringskalkylering
  • Resultatbudget med företagets ekonomi
  • Kund- och marknadsanalys och marknadsföring

Tillsammans med rådgivaren bestämmer du vad ni ska fokusera på i ditt företag.

Ditt företag betalar 30 procent av den totala kostnaden. Om rådgivarens kostnad är 1000 kr/h så betalar du alltså 300 kr/h. Det beloppet fakturerar rådgivaren ditt företag direkt. Den övriga delen fakturerar rådgivaren länsstyrelsen. Du behöver alltså inte ligga ute med pengar eller rekvirera några medel.

Vilka företag kan få rådgivning?

Rådgivningen riktas till jordbruksföretag som vill bredda sin verksamhet.

Rådgivningen vänder sig också till företag inom besöksnäringen. Det kan vara befintliga företag eller sådana som vill starta upp verksamhet. Företaget måste finnas på landsbygden för att få rådgivning.

Det finns också rådgivning för dig som har verksamhet inom kommersiell service. Den rådgivningen kan du läsa mer om på denna sida.

Vem är rådgivaren?

Rådgivningsföretagen som är upphandlade är Agneta Sörman - Euro Trade Consulting, Knytkraft för öppen innovation ekonomisk förening och LRF-konsult. Här nedanför finner du ytterligare information om de tillgängliga rådgivarna.

Har du tankar, idéer och visioner om att starta eget eller att utveckla ditt befintliga företag? Men inte tagit steget, tycker det känns för krångligt med byråkrati och blanketter, saknar finansiärer eller helt enkelt inte riktigt vet vilket steg som ska tas för att nå den utveckling du tänker dig?                         

Jag kan hjälpa dig att ta steget, att hitta vägarna som leder till ett växande företag. Jag har under 15 års tid arbetat med att hjälpa företag att starta och utvecklas och förstår vilka utmaningar ett företag kan ställas inför. Söker ni lösningar för att finansiera er verksamhet eller investering? Behöver ni hjälp med att arbeta fram möjliga vägar för att ert företag ska växa? Eller behöver ni hjälp att omsätta era idéer till verklighet? Välkomna att kontakta mig med era funderingar så hittar vi den smidigaste och roligaste vägen framåt!

Jag har i olika roller arbetat med företags utveckling, främst med finansiering och rådgivning inom affärsutveckling. Jag gillar livet på landet, närheten till naturen, renovera på mitt hus, gamla fina bilar och rockabilly, härliga upplevelser med familj och vänner, en god middag tillagad på egna och lokala råvaror och att få hjälpa företag och företagare på landsbygden att växa och utvecklas – det ger mig inspiration!

 Läs mer på min hemsida www.etracon.selänk till annan webbplats

"If you do what you've always done – you'll get what you've always gotten"  - Tony Robbins

Kontakta Agneta:

Agneta Sörman, tel: 070-329 49 10

info@etracon.se

Kostnad

Operativ tid: 950 kr/h Restid: 450 kr/h Priserna är exklusive moms

Knytkraft jobbar med underleverantörer för rådgivning i Norrbotten. Kontakta dem för att höra vad som erbjuds här och vad som passar dig.                        

​Du kan också läsa mer på deras hemsida: http://knytkraft.se/länk till annan webbplats

Kontakta Knytkraft:

Per Nilsson, tel: 070-325 75 95

per.nilsson@profox.se

Kostnad

Operativ tid: 900kr/h, Restid: 220 kr/h, priserna är exklusive moms

LRF Konsult har sedan snart 100 år varit aktiva inom skog och lantbruksbranschen och erbjudit en lång rad tjänster inom exempelvis ekonomi och skatt, affärsrådgivning, juridiska tjänster och fastighetsförmedling.                         

I detta uppdrag inom Nya jobb i Landsbygdsprogrammet erbjuder vi dessa tjänster:

  • Framtidssamtal. Var står du, vart vill du, hur ska du komma dit?
  • Handlingsplan för fortsatt utveckling med uppföljning.
  • Ett möte på plats företaget där vi går igenom, historia, nutid och framtid.

Vi på LRF Konsult har stor erfarenhet av "Framtidssamtal" och ser det som en bra start för utveckling.

Ekonomisk analys, framtagande av nyckeltal för uppföljning

En lite djupare analys av företagets ekonomi, ta fram förbättringspunkter och nyckeltal som belyser dessa för fortsatt uppföljning.

Drifts- och investeringskalkyler. Vad kommer det att kosta, hur ska vi finansiera det, vad säger banken eller annan finansiär? Hur kommer det gå efter investeringen. Kalkyler arbetas fram för det specifika företaget i samverkan med företagaren.

Resultat- och likviditetsbudget, för de kommande åren. Alla finansiärer vill se det tänkta resultatet och pengaflödet i företaget. Vi jobbar tillsammans fram ett- eller flerårsbudget i det specifika företaget.

Hur? Var? Till vem? Hur stor är marknaden? Hur ser konkurrensen ut.
Vi tar fram en marknadsplan tillsammans.

Ovanstående olika delar ingår i en affärsplan, beroende på var företaget befinner sig i utveckling med mera så räcker det ibland med att ta fram någon av delarna i andra fall så är det en komplett affärsplan vi ska jobba fram.

Vårt rådgivningsarbete präglas av vår strävan att bidra till att man gör Lönsamma affärer. Uppföljning efter att planer i olika former upprättats ser vi som mycket viktigt för att uppnå uppsatta mål.

Vi jobbar utifrån ett coachande förhållningssätt.

Kontakta LRF Konsult:

Birgitta Falk, Affärsrådgivare, tel: 0934-558 22

LRF Konsult Skellefteå/Robertsfors

Birgitta.falk@lrfkonsult.se

Kostnad

Operativ tid: 1000 kr/h, Restid: 400 kr/h, Priserna är exklusive moms 

Vill du ha rådgivning?

Då kan du kontakta något av företagen ovanför direkt. Ni kommer tillsammans överens om hur och när rådgivningen ska genomföras.

Har du frågor?

Om du är osäker på om du hör till företagen som kan få del av rådgivning eller om du har andra frågor. Hör av dig till Länsstyrelsen, kontaktpersonen hittar du här nedanför

Kontakt

Länsstyrelsen i Norrbottens län