Aktuella vädervarningar i Norrbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Världsmiljödagen 5 juni

En brungråvit fjällräv som står på en fjällhed.

Fjällräven är en av länets hotade arter, där Länsstyrelsen arbetar med ett särskilt åtgärdsprogram. Foto: Länsstyrelsen Norrbotten

Världsmiljödagen uppmärksammas runt om i världen och lite extra i Sverige i år då vi anordnar den globala miljökonferensen Stockholm 50+. Länsstyrelsen i Norrbottens län uppmärksammar dagen genom att premiärvisa den första av en rad nya kortfilmer om några av våra mest hotade arter.

Idag 5 juni är det Världsmiljödagen. Den är utsedd av FN och uppmärksammas runt om i världen. Årets tema är En enda jord – att leva hållbart i samklang med naturen.

I vårt hörn av världen – Norrbottens län – arbetar Länsstyrelsen med många olika miljöfrågor, i många olika projekt och med många olika uppdrag. Ett av dem är arbetet med Åtgärdsprogram för hotade arter. I år har vi tagit fram flera filmer om det här viktiga arbetet, filmer som vi kommer att visa här på Facebook framöver. För att uppmärksamma Världsmiljödagen släpper vi den första, en trailer inför kommande filmer. Du kan se den och kommande filmer på Länsstyrelsen facebooksida.

Det finns mycket att göra när det gäller miljöarbetet, men också mycket vi kan vara stolta över i vårt fantastiska län. Genom att lära dig mer och dela med dig av din kunskap kan du också vara med och arbeta för en bättre miljö!

#världsmiljödagen2022
#onlyoneearth


Kontakt