Aktuellt i fjällen

Här finns aktuell information om sådant som berör det statliga ledsystemet i Norrbottens fjällvärld. Vill du prenumerera på sidan och få e-post när nyheter läggs ut så anmäler du din epost-adress här.

Aktuellt i fjällen

 • 26 mars
  STF stänger sina fjällstugor längs lederna från och med 30 mars och resten av vintersäsongen, med anledning av Corona-viruset. Endast nödutrymmena kommer att vara öppna. Fjällstationerna i Abisko, Kebnekaise och Saltoluokta kommer dock vara fortsatt öppna. Om du färdas längs de statliga vinterlederna kan du alltså inte bo i STF:s stugor från och med måndag 30 mars.
  Svenska Turistföreningen stänger alla sina fjällstugor.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 28 februari
  Nästan samtliga isöverfarter längs de statliga fjällederna är nu markerade med ruskor. Isöverfarterna längs lederna i Laisdalen ruskas vecka 10 och arbete pågår på lederna Årosjokk-Rautas samt Nikkaluokta-Tjuånajokk, Kiruna kommun.

  Islederna vid Ritsem och Tjaktjajaure kontrolleras varje vecka och stängs av när de bedöms farliga att färdas på.
 • 28 februari
  Prenumerera gärna på denna sida, se längre ner! Då får du e-post när det sker uppdateringar.
 • 14 oktober 2019
  Nu har vi tagit upp roddbåtarna på Länsstyrelsens tre roddleder längs Kungsleden, Sitojaure, Laidaure och Jäckvik. Båtarna läggs i igen kring midsommar, normalt senast 1 juli.
 • 8 juli 209
  Nu finns det en ny bro på plats över Gearbiljohka längs leden mellan Hukejaure och Gautelishytta (Norge). Den gamla hängbron gick sönder i samband med snösmältningen.
 • 24 juni 2019:
  Bron över Barasjuhka är nu reparerad och den trasiga bron över Áinnajohka på leden mellan Sitasjaure och Hukejaurestugan är utbytt mot en ny.
 • 20 juni 2019:
  Nu är roddbåtarna utplacerade vid Länsstyrelsens tre roddleder: Sitojaure, Laidaure och Jäckvik.
 • 23 maj 2019:
  En bro över Gorsajohka är borttagen. Mer information hittar du här.

Prenumerera via e-post

Fyll i din e-postadress här om du vill få ett meddelande när det publiceras en nyhet under "Aktuellt i fjällen".

Hantera prenumeration

Kontakt