Lediga jobb

Vi arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett. Våra uppdrag spänner över hela samhället och hos oss finns allt ifrån biologer och ingenjörer till ekonomer och samhällsvetare. Som vår medarbetare är du en del av ett större sammanhang där du får möjlighet att bidra till en hållbar samhällsutveckling. Kanske är det just din kompetensprofil och erfarenhet som gör att vi tillsammans löser morgondagens utmaningar?

KALENDER

 • 13 30 sep 2023 nov 2023 Klocka som ikon Heldag
  Dricksvattenförsörjning under höjd beredskap Länsstyrelsen bjuder in till en utbildning om dricksvattenförsörjning under höjd beredskap i syfte att inspirera och ge stöd till kommunerna i deras arbete med kontinuitetshantering och planering.

  Ingen anmälan krävs

 • 04 13 okt 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Frukostwebbinarier om hållbar konsumtion RUS, länsstyrelsernas regionala utveckling och samverkan i miljömålssystemet, bjuder tillsammans med nationella myndigheter in till webbinarier som tar upp olika delar av konsumtionsområdet.

  Ingen anmälan krävs

 • 05 06 okt 2023 Klocka som ikon 09.00 - 13.30
  Samhällsbyggnadsdagarna 2023 Konferensen riktar sig särskilt till dig som arbetar med samhällsbyggnadsfrågor i länets kommuner. Under två dagar i oktober erbjuder vi dig en möjlighet att hämta kunskap och inspiration samt utbyta ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 06 okt 2023 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Attraktiva och hållbara livsmiljöer i Norrbotten, workshop 2 Hur skapar vi ett län som attraherar kompetens och nya invånare samtidigt som de som redan bor här känner sig inkluderade? Länsstyrelsen välkomnar till andra av en serie av tre dialogmöten och worksho...

  Anmälningsdatum är passerat

vy över Kiruna på vintern Foto: Johnér

Om oss

Aktuella tillståndsprocesser

Vad händer inom tillståndsprocesserna i Norrbottens län just nu? Här får du en snabb överblick, status i ärendet och enkel åtkomst till de senaste offentliga handlingarna kopplat till ärendena.

foto: länsstyrelsen

Djur

Fiska i fjällen

Vill du fiska i fjällen? För att fisket ska vara långsiktigt hållbart finns olika fiskeregler och lokala fiskebestämmelser som du behöver hålla dig till.

Samhälle

Var beredd om krisen kommer

Hur kan du förbereda dig om krisen kommer? Ta reda på vad som är händer vid en samhällsstörning och vad Länsstyrelsens roll är.

Om oss

Länsstyrelseveckan

Hur kan Norrbotten fortsätta att utvecklas på ett hållbart sätt? Under en vecka i november samlar Länsstyrelsen en rad möten och konferenser under samma paraply. Välkommen!

fjällripa i sommarteckning, brun och vit. Foto:mostphotos

Djur

Jakt i fjällen

Nu pågår småviltsjakt på statens mark i Norrbottensfjällen, för alla med tillstånd. Här finns information om regler, jakttider och hur du köper tillstånd.

en brunbjörn står i en skogsglänta. Foto: Mostphotos

Djur

Björnjakt

70 björnar får skjutas i Norrbottens län och jakten pågår kvoten är fylld. Här finner du samlad information om vilka särskilda regler som gäller och kan hålla dig uppdaterad.

NYHETER

 • 2023-10-03

  Abrahamsson får stipendium för idrottssatsning

  Stiftelsen Ragnar Lassinanttis stipendiefond beviljar Joakim Abrahamsson, Luleå tekniska universitet, 300 000 kronor för att arbeta för utveckling av kompetenscentrum för dubbla karriärer samt breddad idrottsforskning i Norrbotten.
 • 2023-09-29

  Omfördelning av resterande björnar i årets licensjakt

  Länsstyrelsen omfördelar kvoten av antal björnar i samband med att jakttiden löper ut ovan odlingsgränsen. Från 1 oktober ...
 • 2023-09-28

  Nu kan länets föreningar ansöka om fana eller flagga

  Föreningar och organisationer i Norrbottens län kan ansöka om en svensk fana för utdelning på nationaldagen den 6 juni. An...
 • 2023-09-27

  53 000+ besökare i naturum

  Vårt omtyckta naturum i Abisko har nu stängt för säsongen men du är välkommen tillbaka preliminärt den 1 december.

Landshövding

Lotta Finstorp

Besöksadress

Stationsgatan 5, Luleå eller Industrivägen 10, Jokkmokk

Postadress

971 86 Luleå eller Box 105, 962 23 Jokkmokk

Organisationsnummer

202100-2478

Följ oss