suddig vy av människor som står tätt foto:mostphotos

Coronainformation

Här hittar du information och länkar till ansvariga myndigheters information om viruset, smittspridning och hantering av utbrottet. Här hittar du även information om läget i länet, information om förbudet mot allmänna sammankomster, information till företagare, information om resor till Norge och Finland, omsättningsstöd till enskilda näringsidkare, med mera.

KALENDER

 • 08 mar 2021 Klocka som ikon 18.00 - 20.00
  Webbinarium om Djurskydd och djurskyddskontroller på ren Djurskyddsenheten på Länsstyrelsen Norrbotten bjuder i mars in till två webbinarier för renägare.

  Anmäl dig här – senast 8 mars

 • 17 mar 2021 Klocka som ikon 09.00 - 10.00
  Informationsträff om E-tjänster Välkommen till en digital informationsträff för tjänstepersoner som jobbar på kommun samt deltagare från civila samhället. Träffen sker i samband med utlysningen av statsbidrag inom integration.

  Anmäl dig här – senast 14 mars

 • 18 mar 2021 Klocka som ikon 13.00 - 14.00
  Välkommen till webbinarium om digitala betaltjänster Vill du lära dig mer om att betala via internet, vill du behärska de digitala tjänsterna som BankID och Swish? Vill du veta mer om säkerheten vid användandet av tjänsterna?

  Anmäl dig här – senast 17 mars

 • 22 mar 2021 Klocka som ikon 18.00 - 20.00
  Webbinairum om transport av renar Djurskyddsenheten på Länsstyrelsen Norrbotten bjuder i mars in till två webbinarier för renägare.

  Ingen anmälan krävs

Mostphotos

Bo och leva

Tillsyn av den tillfälliga covid-19-lagen

Enligt den tillfälliga lagen kan regeringen och myndigheter besluta om begränsningar och åtgärder för att förhindra smittspridning. Länsstyrelsen kontrollerar att besluten följs.

Staloluokta. Foto: Carl-Johan Utsi

Natur och landsbygd

Skyddad natur

Länsstyrelsen ansvarar vanligtvis för att sköta skyddad natur som till exempel naturreservat och nationalparker. Här kan du läsa om olika typer av skyddad natur.

Miljö och vatten

Vattenverksamhet

Ska du anlägga en brygga, leda bort vatten eller utföra någon annan vattenverksamhet? Då kan du behöva anmäla åtgärden till Länsstyrelsen eller ansöka om tillstånd för den.

Samhälle

Notarius publicus

Länsstyrelsen utser notarius publicus, som hjälper allmänheten att till exempel intyga namnunderskrifter.

Om oss

Landshövding

Lotta Finstorp är landshövding och chef för Länsstyrelsen i Norrbottens län. Hon är regeringens företrädare i länet. En viktig uppgift för landshövdingen är att samordna den statliga verksamheten.

Mostphotos

Djur

Älgjakt

Här hittar du information om jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen. Du kan även ansöka om att registrera din mark som licensområde eller älgskötselområden.

NYHETER

 • 2021-03-04

  Äntligen sportlov!

  Passa på att ägna dig åt utomhusaktiviteter och friluftsliv på hemmaplan under sportlovet, men håll avstånd. Det uppmanar Norrbottens Landshövding Lotta Finstorp.
 • 2021-03-04

  Extra ansökningsomgång för lokala naturvårdssatsningar

  Med anledning av satsningar på bland annat våtmarker, vilda pollinatörer och Friluftslivets år 2021 kommer ett extra ansök...
 • 2021-03-03

  Besökarna ökar på fjällanläggningarna

  Länsstyrelsens tillsyn av covid-19-lagen visar att verksamhetsutövarna i stor utsträckning är bra på att följa lagen. Det ...
 • 2021-03-02

  SKAPA söker 2021 års bästa uppfinnare och innovatör

  Nu kan du ansöka om SKAPA-priset 2021. Över en miljon kronor delas ut. Särskilt pris till årets unga innovatör.