Kronobergs residens med Ukrainas flagga hissad.

Viktigt att veta i en orolig tid

Med anledning av Rysslands invasion i Ukraina har Länsstyrelsen aktiverat sin krisstab från fredagen den 4 mars. Syftet är att förbereda länet för de konsekvenser som kriget kan föra med sig. Vi är den högsta civila myndigheten i länet för totalförsvaret. Tillsammans är ett viktigt ord när det blir kris – vi arbetar tillsammans med andra aktörer i länet och nationellt och vår inriktning nu är att följa händelseutvecklingen noggrant.

KALENDER

 • 26 maj 2022 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Äventyrsdag i Åsnens nationalpark Vi firar att Åsnens nationalpark fyller fyra år med en äventyrsdag!
  Under Kristi himmelfärdsdagen torsdagen den 26 maj får du ta del av naturupplevelser och prova-på-äventyr runt om i Åsnen.

  Ingen anmälan krävs

 • 31 maj 2022 Klocka som ikon 08.30 - 16.30
  Konferens med fokus på narkotika i lokalsamhället Tillgången till narkotika har ökat regionalt och finns numera att tillgå i de flesta svenska län. Även narkotikaanvändningen har blivit jämnare spridd över landet och det finns inga stora skillnader m...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 01 maj 2022 jun 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Grundläggande utbildning i tillsyn av förorenade områden (GRUF) Länsstyrelserna i Kalmar, Jönköpings, Kronobergs och Östergötlands län bjuder in dig som miljöinspektör till två dagars grundläggande utbildning i tillsyn av förorenade områden.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 jun 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Investera i barns hälsa och utveckling Välkommen till en webbsändning med information om föräldraskapsstöd som verktyg i det förebyggande arbetet mot kriminalitet, missbruk, våld, psykisk ohälsa och utanförskap.

  Anmäl dig här – senast 29 maj

Miljö och vatten

Bli vattensmart!

Kampanjen Vattensmart ger enkla och konkreta tips på hur du på olika sätt kan spara vatten.

Studiomiljö med mikrofoner, hörlurar och dator.

Samhälle

Demokratikollen

Mycket gjordes under demokratiåret 2021 - ta gärna del av de intressanta och viktiga samtalen i seminarieserien Demokratikollen till exempel. Och fortsätt att stärka demokratin varje år framöver!

Brasa vid sjö.

Samhälle

Tips och råd om du tänker elda eller grilla utomhus

Tänk på brandsäkerheten, även när det inte råder eldningsförbud. Särskilt när det är torrt i markerna. Du som eldar har ansvar för att elden inte sprider sig.

Besöksmål

Naturutflykter - följ med ut!

Upplev Kronobergs fantastiska natur. Här hittar du aktiviteter som arrangeras av länsstyrelsen, föreningar och andra organisationer i vårt län under 2022.

Orkidéer blommande i lila och gult på en grön backe

Besöksmål

Månadens naturreservat

I Våraskruv ligger slåtterängen, sjön med tallskogens sus och det röda huset med vita knutar. I skiftet maj/juni färgas ängarna i gult och lila då orkidén Adam och Eva slår ut sina blommor.

Ställ med valsedlar i en vallokal.

Bo och leva

Val 2022: I höst är det dags att rösta igen

Riksdagvalet i Sverige 2022 kommer att äga rum söndagen den 11 september. Då genomförs även val till kommun- och regionfullmäktige.

NYHETER

 • 2022-05-17

  Regional lägesbild, vecka 20, med anledning av den ryska invasionen av Ukraina

  Länsstyrelsen har i uppdrag från regeringen att redovisa en samlad lägesbild varje vecka för länet med anledning av den ry...
 • 2022-05-16

  Årets Vattensmart-kampanj är igång

  För att framhålla vikten av att hushålla med vårt dricksvatten driver Länsstyrelsen Kronoberg tillsammans med länets kommu...
 • 2022-05-14

  Växjö Pride och Länsstyrelsens engagemang

  Under vecka 19 så har Växjö Pride genomförts. Prideveckan är en manifestation för demokrati och alla människors lika värde...