Aktuella varningsmeddelanden i Kronobergs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

05 dec 2021 klocka 13.30 - 15.00

Natur- och kulturvärden med sägner

Frusna boklöv. Luften är fri, friluftslivets år 2021.

Vi vandrar i Åsnens nationalpark genom Bjurkärrs gamla bokskog och får lära känna de som en gång levde i området, de som växer på den gamla bokens stam och de som oftast inte visar sig, men kanske ändå lämnat spår.

Under vår vandring varvas vackra mossor och lavar med berättelser från förr och med spännande sägner om Bjurkärrs mer hemliga invånare, den småländska skogens väsen, jättar, vättar, skogsrå och troll.

Följ med ut och njut av Åsnen i vinterskrud och lyssna till berättelser från folksägnernas värld och upptäck så mycket spännande naturen har att visa också i vintertid. Vi möts vid parkeringen i Bjurkärr.

Målgrupp

Alla.

Praktisk information

Kläder efter väder. Det finns ett visst antal luppar att låna. Korv eller fika att grilla.

Tillgänglighet

Det finns hårdgjorda stigar, lämpliga för rullstol och barnvagn. Torrdass, väderskydd, grillplatser och rastmöbler finns. Vi följer blå slingan, cirka två kilometer.

VAR:
Åsnens nationalpark, parkeringen i Bjurkärr. Följ skyltning mot Åsnens nationalpark Sunnabron. Från Vrankunge var uppmärksam på skylt mot Bjurkärr innan parkeringen i Sunnabron och från Sirkön efter parkeringen i Sunnabron.
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt