Lär dig mjölksyra grönsaker
Välkommen till en kurs som ger både teoretisk och praktisk kunskap om mjölksyrning av grönsaker, eller fermentering, som det också kallas. En gammal hederlig konserveringsteknik, som har blivit populär igen, där man ökar inte bara hållbarheten utan även nyttigheten.
Kursen ger dig kunskap om syrningsprocessen, vad som händer när du syrar och hur den syrade maten samverkar med vår egen mages bakteriekultur. Kanske vill du bjuda dig själv och din familj på nyttig mat eller drömmer du om att sälja produkter?
Medverkande
Ann-Louise Fransson driver företaget Botanikan och är specialiserat på kunskap om ätliga och medicinala växter samt självhushållning.
Datum och platser
Tisdagen den 29 oktober klockan 14.00–20.00 i Grimslövs föreningslokal.
Kostnad
Du syrar två 1,5 liters glasburkar med grönsaker som du får ta med dig hem. Du betalar ett rabatterat kurspris på 450 kronor för burkar och det du syrar. Fika samt ett mål med varm lagad mat kan köpas till.
Anmälan
Anmäl dig till info@botanikan.se senast 13 oktober. Begränsat antal platser.
Välkomna hälsar Malin Fernholm och Botanikan.
Detta är en kurs som finansieras av landsbygdsprogrammet.
Träffen syftar till att öka omsättning och sysselsättning i livsmedelskedjan med livskraftiga företag med god ekonomi och som är miljömässigt och socialt hållbara.
- Var:
- Grimslövs föreningslokal.
- Kostnad:
- 450 kronor (inklusive moms)
- Sista anmälningsdag:
- 13 okt 2024