Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Naturvårdsverkets generaldirektör Björn Risinger på besök i länet för dialog med Länsstyrelsen Kronoberg

Maria Levin, miljödirektör, Björn Risinger, generaldirektör på Naturvårdsverket, Malin Almqvist, länsråd, Johan Broberg, ställföreträdande avdelningsgschef på Naturvårdsverket, Maria Arnholm, landshövding.

På tisdagen hade Länsstyrelsen Kronoberg besök av Naturvårdsverkets generaldirektör Björn Risinger och ställföreträdande avdelningschef Johan Broberg för samtal om gemensamma frågor inom miljö- och klimatpolitiken.

Landshövding Maria Arnholm stod värd för besöket tillsammans med länsrådet Malin Almqvist och miljödirektören Maria Levin.

– Vi har haft en bra dialog om angelägna och gemensamma frågor. Naturvårdsverket visade bland annat ett stort intresse för vårt arbete med Komet och skyddade områden, Klimatklivet och Fossilfri länsstyrelse, säger landshövding Maria Arnholm.

Länsstyrelsen är en av Naturvårdsverkets viktigaste samarbetspartners när det handlar om att genomföra miljö- och klimatpolitiken i Sverige. Samarbetet handlar om allt från Klimatklivet och sanering av förorenade områden till naturskydd, tillsyn och tillståndsprövningar.

– Vi har haft en givande dag med intressanta samtal och reflektioner. Jag och några av mina medarbetare fick tillfälle att lyfta angelägna frågor och berätta om unika, och bra insatser vi gör i länet. Vi diskuterade våra regionala miljömål, läget för vindkraftprövningar, arbetet med att skydda natur och beredskapsfrågor. Vi fick ut mycket av samtalet och jag hoppas att de också fick med bra information som de kan använda i sitt arbete framöver, säger Maria Levin, miljödirektör på länsstyrelsen.

Naturvårdverket besöker alla länsstyrelser i landet under hösten 2023 och 2024 för samtal och dialog.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss