Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Civilminister Erik Slottner besökte Länsstyrelsen Kronoberg

Landshövdning Maria Arnholm och civiliminister Erik Slottner.

Civilministern är länsstyrelsernas ansvarige minister och har därför besökt alla län under sitt första år som minister. Den 4 oktober var det dags för Länsstyrelsen i Kronoberg att ta emot Erik Slottner.

Besöket inleddes med ett samtal mellan civilministern, landshövding Maria Arnholm och länsstyrelsens ledningsgrupp där de diskuterade Kronoberg och länsstyrelsens uppdrag och insatser inom flera olika områden. Bland annat lyfte Maria Arnholm fram den goda samverkan som finns med kommuner och företag i länet. Även frågan om uppbyggnaden av det civila försvaret togs upp.

Därefter besökte Erik Slottner Medborgarkontoret i Araby där han fick träffa kommunledningen och representanter från verksamheten. På eftermiddagen mötte civilministern även medarbetarna på länsstyrelsen för fika och dialog.

– Det var en givande dag med bra diskussioner om flera av de frågor som är viktiga för Kronoberg. Jag framhöll bland annat vårt goda samarbete med länets kommuner och företag som är viktigt för länets utveckling, säger landshövding Maria Arnholm.

Civilministern tillhör Finansdepartementet och har kommuner och regioner, offentlig upphandling, statlig förvaltning, digitalisering och konsumentfrågor som ansvarsområden.

Civilminister Erik Slottner

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss