Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Årets SKAPA-pris går till Micheal Ulasi för utveckling av digital vårdplattform

Prisutdelning SKAPA 2023 Micheal Ulasi.

SKAPA-priset är landets största och mest prestigefyllda innovationspris, som delas ut varje år sedan 1986, till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Under tisdagen den 26 september delades priset ut till regional vinnare i Kronobergs län tillsammans med Almi Företagspartner Kronoberg.

Vinnare av SKAPA-priset i Kronobergs län 2023

Micheal Ulasi med innovationen ”Carelyo”

Motivering:

”Tillgång till vård direkt när man behöver den är för många en självklarhet, men det finns många länder i världen där det är en utmaning att nå medicinsk hjälp.

Årets länsvinnare av SKAPA-priset i Kronoberg, med målen i Agenda 2030 i fokus, bidrar till en bättre livsstandard för människor i utsatta områden. Genom en omfattande digital plattform, Carelyo, gör länsvinnaren vården lättillgänglig och enkel för alla.”

Prisutdelning på residenset

Under högtidliga former delade landshövding Maria Arnholm ut årets SKAPA-pris på residenset i Växjö.

–Det här känns fantastiskt! Jag vill verkligen tacka alla som har gjort det här möjligt, säger Micheal Ulasi och tog emot diplom och en check på 10 000 kronor.

Stort grattis till Micheal Ulasi! Länsvinnaren får förutom de 10 000 kronorna vara med och tävla nationellt om 500 000 kronor på SKAPA Innovationsgala i Stockholm den 9 november.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss