Risk för skogsbrand i Kronobergs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Maria Arnholm tog emot alla Sveriges landshövdingar på sommarmöte i Växjö

Landets samtliga 21 landshövdingar har varit samlade i Växjö under tre dagar, den 27–29 augusti, för att diskutera gemensamma frågor och utbyta erfarenheter. Sommarmötet hålls en gång om året och i år var det Kronobergs tur att vara värd.

Landshövding Maria Arnholm tog emot sina kollegor på residenset redan på söndagseftermiddagen då landshövdingar från norr till söder anlände till Växjö.

– Som landshövdingar har vi ett väl utvecklat samarbete, vilket är ovärderligt, inte minst i det läge vi befinner oss i nu med uppbyggnaden av civilförsvaret och den gröna omställningen. När vi ses har vi möjlighet att diskutera flera viktiga frågor som rör alla län, säger landshövding Maria Arnholm.

Under måndagen och tisdagen hölls möten men det blev också en träff mellan landshövdingarna och äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje. På programmet stod också ett besök på Utvandrarnas hus, där museets chef Lennart Johansson guidade på utställningen ”Det nya landet - drömmen om Amerika”. Landshövdingarna fick också se odlingarna och inta lunch i Östrabo Ekobacke.

– Att vara värd för landshövdingarnas sommarmöte har varit fantastiskt och jag är väldigt stolt över Kronobergs fina residens, där vi har tillbringat den mesta tiden. Det var extra roligt att alla län i vårt avlånga land var representerade, säger Maria Arnholm.


Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss