Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Det vita pulvret som länsstyrelsen tog emot var ofarligt

Polis och räddningstjänst spärrar av och utrymmer Länsstyrelsens lokaler i Växjö.

Polis och räddningstjänst spärrar av och utrymmer Länsstyrelsens lokaler i Växjö.

Länsstyrelsen Kronobergs lokaler fick under onsdagsförmiddagen utrymmas och spärras av efter att ett brev med ett okänt pulver skickats till myndigheten. På eftermiddagen kunde polisen häva avspärrningen efter att pulvret bedömts som ofarligt.

Det var vid tiotiden på onsdagsförmiddagen som Länsstyrelsen Kronoberg fick utrymmas efter att ett brev med ett okänt vitt pulver skickats till myndigheten. Både polis och räddningstjänst kallades till lokalerna på Kronobergsgatan 8 och området runt byggnaden spärrades av.

Länsstyrelsen Kronoberg var en av 19 länsstyrelser runt om i landet som slog larm om att de tagit emot ett brev med ett okänt pulver under onsdagen. Händelsen utreds nu av polis.

Medarbetare isolerade – ingen kom till skada

Det tjugotal medarbetare på myndigheten, som hade kommit i närheten av brevet, isolerades under tiden som innehållet i brevet analyserades.

På eftermiddagen strax efter klockan 14 kunde polisen meddela att pulvret var ofarligt och samtliga medarbetare kunde återgå till sin arbetsplats.

Ingen person kom till skada. Ännu är det inte känt exakt vad för pulver som brevet innehöll.

Medarbetare får stöd

Händelsen har skapat oro hos medarbetare som behöver tas omhand .

– På Länsstyrelsen Kronoberg kommer vi nu att arbeta vidare och ge stöd till medarbetare som behöver det, säger HR-chef Helén Jönsson.

Vi analyserar och utvärderar händelsen

– Pulvret i brevet visade sig vara ofarligt men händelsen är allvarlig. Att skicka vitt pulver i ett kuvert kan inte betraktas som något annat än att avsändaren vill hota eller skrämma oss. Nu ska vi analysera vad som har hänt, hur vi har agerat och utvärdera våra rutiner, säger Jimmy Petersson, säkerhetschef på Länsstyrelsen Kronoberg.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss