Risk för gräsbrand i Kronobergs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Stormen Otto drar in- vädervarningar kvarstår

Orange vädervarningssymbol.

SMHI:s senaste prognos för stormen Otto visar att vinden inte blir så stark som först befarat. Men vädervarningarna ligger kvar och de hårda stormbyarna kan innebära en fara för allmänheten i de sydvästra delarna av Kronoberg.

Stormen Otto väntas dra in över länet under den tidiga fredagskvällen och nå sin kulmen vid 23-tiden för att sedan avta. SMHI har utfärdat en orange vädervarning för Markaryd och en gul vädervarning för resten av länet.

Orange varning innebär att vädret kan innebära en fara för allmänheten, med nedfallna träd över vägar, strömavbrott och omkringflygande föremål. Även gul vädervarning kan innebära skador på egendom och miljö.

Räddningstjänsterna i länet har alla anpassat sin beredskap inför stormen och Länsstyrelsen Kronoberg är i tät kontakt med bland annat SMHI för att snabbt kunna agera om ovädret blir ännu värre än befarat.

Länsstyrelsen, länets kommuner, Trafikverket och räddningstjänsterna vill uppmana alla att följa väderutvecklingen extra noga, att förbereda sig genom att säkra lösa föremål som finns i exempelvis egna trädgården och att inte ge sig ut i ovädret och vägarna om man inte måste.

Kontakt