• Det råder eldningsförbud i Kronobergs län tills vidare. Currently there is a fire ban throughout Kronoberg County. Im Moment gibt es in der ganzen Provinz Kronoberg ein Feuerverbot.

Aktuella varningsmeddelanden i Kronobergs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu har ”En vecka fri från våld” startat i länet

Susanna Karlsson-Arnberg, Susanne Jansson och Mariah Andersson håller varsin fackla.

Susanna Karlsson-Arnberg, Susanne Jansson och Mariah Andersson från enheten för social hållbarhet på Länsstyrelsen Kronoberg, deltog i måndagskvällens fackeltåg.

I Kronoberg samarbetar en rad aktörer för att uppmärksamma veckan under devisen ”Kronoberg fritt från våld”. Det är sjätte året i rad som denna vecka anordnas och det görs i samband med FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor.

Vi är väldigt glada över att veckan är så väl etablerad här i länet och att nya aktörer dyker upp med egna initiativ, säger Mariah Andersson, strateg på enheten för social hållbarhet på Länsstyrelsen. Arbetet mot mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer sker varje dag, året om, men under ”En vecka fri från våld” uppmärksammar vi det extra.

Veckan inleddes med ett fackeltåg i Växjö centrum. Invigningstalade gjorde Robert Rosén från Växjö Lakers. Fackeltåget anordnas för att belysa hur viktigt det är att vi alla hjälps åt att skapa våldsfria relationer.

Mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer är ett stort samhällsproblem som drabbar både kvinnor och män och kan ske i alla relationer. Kvinnor är dock de som oftast drabbas av upprepat och mer allvarligt våld och förövaren är oftast en man som kvinnan har en nära relation till. Även många barn upplever våld i sin familj.

Den 21 november till 27 november arrangeras en rad olika aktiviteter som exempelvis föreläsningar, utställningar, workshops runt om i Kronoberg. I år är temat våld i ungas relationer.

Hela veckans program i Kronoberg (länken är borttagen)

Kontakt