Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövding Maria Arnholm bjuder in till ”Öppet residens”

Residenset i Växjö vid Stortorget.

Residenset ska vara en mötesplats för kronobergare. Nu öppnar landshövding Maria Arnholm upp residenset och dess trädgård för allmänheten igen efter en lång tid av pandemi då det inte har varit möjligt. Länets invånare kommer bland annat att bjudas in till adventsfika den 4 december och under Kulturnatten den 28 januari planerar Länsstyrelsen att erbjuda guidade visningar på residenset.

– Sedan restriktionerna släppte har vi haft många möten och sammankomster på residenset, inte minst när det gäller hur länet mobiliserar och agerar på grund av kriget i Ukraina och elkrisen. För mig är det också viktigt att öppna upp några gånger om året så att alla länsinvånare får möjlighet att se vårt fina residens och den vackra innerträdgården som döljer sig innanför byggnaden, säger Maria Arnholm.

Nyårsmottagningen ersätts av andra öppna evenemang för allmänheten

Under många år före pandemin bjöd landshövdingen in allmänheten på nyårsmottagning med traditionsenlig ostkaka. Det har varit populärt men Maria Arnholm vill öppna upp residenset flera gånger under året och ersätter därför nyårsmottagningen med konceptet ”Öppet residens” som ger allmänheten möjlighet att besöka residenset och trädgården mer än en gång om året.

På länsstyrelsen tittar man även på möjligheten att kunna ta emot fler skolklasser på studiebesök under året och i planerna ingår också att ha öppna visningar av residensträdgården som är en gömd skatt i Växjö centrum. Kanske blir det under försommaren eller i samband med det stora eventet MAT i september.

– För mig är det viktigt att alla i länet känner att det är deras residens – oavsett i vilken kommun man bor. Därför kommer jag att fokusera en av länets kommuner vid varje tillfälle då residenset eller trädgården öppnar upp för allmänheten, berättar Maria Arnholm.

Adventsfika med två sittningar

Andra advent i år bjuder landshövdingen in till adventsfika på residenset och då kommer Ljungby kommun att lyftas lite extra. Allmänheten kommer att bjudas in. För att så många som möjligt ska få plats ordnas två sittningar.

– Jag hoppas att många tar tillfällena i akt att besöka oss – vi har ett vackert residens som vi ska vara stolta över i Kronoberg, säger Maria Arnholm.

Antalet platser till adventsfikan är begränsade och föranmälan krävs.

Anmälan till adventsfika den 4 december kl. 13.00–14.30

Anmälan till adventsfika den 4 december kl. 15.30–17.00

Kontakt

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss