Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Årets Företagare Kronoberg 2022 är utsedd!

Carin Lamme Lindh, Frida Boklund, Lars-Gunnar, Charlotta och Per-Anders Fransson

Idag delade samhällsutvecklingsdirektör Carin Lamme Lindh ut priset Årets Företagare och Årets Unga Företagare. Priset Årets Företagare gick till Lars-Gunnar, Per-Anders och Charlotta Fransson, Kulturfönster i Lenhovda. Vinnaren av Årets Unga Företagare blev Viktor Fransson ViRi Entreprenad AB, Tingsryd.

– Våra pristagare är två utmärkta förebilder för Kronobergs företagande. Kulturfönster visar att en traditionell bransch kan vara både innovativ och utvecklande. Även vår unge företagare visar på nya tag i en traditionell bransch. Vi tycker att Kulturfönster och ViRi Entreprenad är mycket värdig vinnare, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

– Kreativitet och förmågan till förnyelse förenar årets finalister. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Kronoberg ska fortsätta utvecklas, säger Carin Lamme Lindh, samhällsutvecklingsdirektör.

Vinnarna går direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 13 oktober och tävlar om Årets Företagare Sverige 2022.

Juryns motivering Årets Företagare, Kulturfönster i Lenhovda:

”Företaget står för ett kulturarv som med engagemang i sitt närsamhälle bygger vidare på sin lokala förankring. De har vågat satsa, tagit en klassisk produkt som blev ledde till masstillverkning och gjort den klassisk igen. Företaget säkerställer att småländskt kulturarv förblir autentiskt. Våra röda stugor med vita knutar kommer fortsatt att behålla sin charm. Med hantverksskicklighet och traditionell stil kombinerat med modern produktionsteknik tillverkar de din produkt från grunden. Hållbart, klassiskt och med i tiden då, nu och sedan.”

Juryns motivering Årets Unga Företagare, ViRi Entreprenad i Tingsryd

”Förmågan att prata med ”di lärde på latin och med bönder på bönders vis” har lett till att Årets Unga Företagares resultat och tillväxt har tredubblats de senaste två åren. Årets Unga Företagare har alltid kunden i fokus och sätter noggrannhet högt i hela verksamheten såväl stort som smått. Att vara ung och samtidigt se och lyfta andra unga lärlingar är en självklarhet för företagaren. Att vara en god förebild är en förutsättning för att nya drivna entreprenörer ska växa fram. Med en genuin entreprenörsanda och med stora visioner framåt bygger vår vinnare ett hållbart företag för framtiden.”

Kontakt