Aktuella varningsmeddelanden i Kronobergs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu söker vi årets innovatör i Kronobergs län!

SKAPA-priset är landets största och mest prestigefyllda innovationspris, som delas ut varje år sedan 1986, till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Inget annat pris ger så många innovatörer chansen att bli uppmärksammade regionalt och nationellt.

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris med syfte att ge stöd till innovatörer att utveckla sina idéer - nu är årets ansökan öppen. Det går lika bra att nominera någon annan till SKAPA-priset som att söka själv.

SKAPA-priset

Det nationella SKAPA-priset är på 200 000 kronor som kan delas på flera personer. Dessutom får alla länsvinnare 5 000 kronor från Agne Johanssons Minnesfond samt diplom. Fler regionala priser kan förekomma. Juryn kan även utdela hedersomnämnanden.

Prisutdelningen till den regionala vinnaren i Kronobergs län görs i samarbete med Almi Företagspartner Kronoberg AB.

SKAPA talang - för unga innovatörer

Syftet med SKAPA-talang för unga innovatörer är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer. Alla som är högst 30 år, födda mellan 1992 och 2002, har nu chansen att vara med och tävla om 87 000 kronor som kan delas på högst tre vinnare. Dessutom får alla länsvinnare 5 000 kronor från Stiftelsen SKAPA samt diplom. Juryn kan även utdela hedersom­nämnanden.

En fjärdedel av de 60 000 av de företag som registrerades under 2009 startades av personer under 30 år. För att uppmuntra ännu fler unga att våga tro på sina idéer och bidra till Sveriges utveckling lanserades 2011 utmärkelsen SKAPA-talang för unga innovatörer.

Ansök senast den 31 maj via Stiftelsen Skapas webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakt