• Det råder eldningsförbud i Kronobergs län från och med klockan 12 den 24 juni 2022.   Currently there is a fire ban throughout Kronoberg County. Im Moment gibt es in der ganzen Provinz Kronoberg ein Feuerverbot.

Aktuella varningsmeddelanden i Kronobergs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vaccinationsveckan med fokus på information och ökad tillgänglighet

Vaccinspruta ur dosförpackning

Just nu pågår den nationella vaccinationsveckan mot covid-19. Fokus i länet är information och en ökad tillgänglighet, främst i områden med lägre vaccinationstäckning, men också att underlätta för dig som planerat att ta en påfyllnadsdos.

De som är ovaccinerade har en ökad risk att bli smittade och bli allvarligt sjuka i covid-19. Om du inte är vaccinerad mot covid-19, så passa på att boka en tid så snart du kan eller välj en av alla drop-in-tider som finns tillgängliga under vecka 11.

Pandemin är inte över och covid-19 sprids fortfarande. Men cirka en miljon människor har ännu inte tagit sin första dos i Sverige. Om vi alla vaccinerar oss så skyddar vi oss själva och andra mot svår sjukdom och död.

Läs mer om drop-in-tider under den nationella vaccinationsveckan på 1177.se Länk till annan webbplats.

På drop-in-platserna kommer det vara möjligt att få dos ett och två samt påfyllnadsdos under vissa tider utan att boka tid innan. Påfyllnadsdosen ges till alla som är 18 år eller äldre där det gått minst tre månader sedan dos 2.

Förutom drop-in för allmänheten pågår fortsatt vaccination på skolor med låg vaccinationstäckning.

Folkhälsomyndigheten har fått i uppdrag av regeringen att genomföra en nationell temavecka för att få fler att vaccinera sig mot covid‑19. Uppdraget genomförs i samverkan med regioner, länsstyrelser och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Kontakt

Länsstyrelsen i Kronobergs län

Kungsgatan 8, Växjö