Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kronprinsessparet besöker Kronobergs län i pandemins spår

Kronprinsessparet. Foto Anna Lena Ahlström Kungl. Hovstaterna.

H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniel. Foto: Anna Lena Ahlström, Kungl. Hovstaterna.

Fredagen den 15 oktober besöker Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Kronoberg för att uppmärksamma lokala insatser i pandemins spår. I Växjö möter de representanter från bland annat Region Kronoberg, Växjö, Ljungby och Alvesta kommun och företagsrepresentanter från länet.

Med anledning av covid-19-pandemin besöker Kungafamiljen alla 21 län i Sverige. Det är ett sätt för Kungafamiljen att visa deltagande med de drabbade och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer.

Värd för besöket i Kronoberg är landshövding Maria Arnholm. Länsstyrelsen har utformat ett program med inriktning på vård- och omsorg, näringsliv, kultur, idrott och social verksamhet.

Program

  • Under förmiddagen besöks Alvesta, Högåsens särskilda äldreboende, där smittan först slog till i länet. Personal berättar om sina erfarenheter.
  • Lunch och möte med landshövding Maria Arnholm som värd. Genomgång av lägesbild Kronoberg – hur pandemin har påverkat länet och vilka lärdomar vi drar av den. Representanter från kommuner, Region Kronoberg och näringsliv deltar. Teatergruppen Ensemble Cor uppträder.
  • Under eftermiddagen görs besök på Södras huvudkontor i Växjö. Södra berättar om hur pandemin påverkat verksamheten och Kronprinsessparet får också höra berättelser om hur några mindre företag i länet har agerat för överleva under pandemin.
  • Besöket avslutas på Vida Arena och med frågan hur idrotten påverkats av pandemin, från bredd – till elit.

Ackreditering media

Media har möjlighet att följa Kronprinsessparet vid alla besöksmål och programpunkter men vi behöver information om vilka som deltar och vid vilka tillfällen.

Anmälan

Senast onsdag den 13 oktober klockan 12:00 via mejl till: malin.blom@lansstyrelsen.se.

Ange namn, mobilnummer, mejladress, medieföretag/tidning eller motsvarande och ange vilka programpunkter du är intresserad av.

Vi återkommer med exakta tider och ytterligare anvisningar efter ackreditering.

Kontakt

Malin Blom
Kommunikationschef/Pressansvarig
E-post: malin.blom@lansstyrelsen.se
Telefon: 0733-70 82 88

Kontakt