Risk för vattenbrist i Kronobergs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu söker vi årets innovatör i Kronobergs län!

SKAPA-priset är landets största och mest prestigefyllda innovationspris, som delas ut varje år sedan 1986, till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Inget annat pris ger så många innovatörer chansen att bli uppmärksammade regionalt och nationellt.

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris med syfte att ge stöd till innovatörer att utveckla sina idéer - nu är årets ansökan öppen. Det går att nominera någon annan till SKAPA-priset likaväl som att söka själv.

- Vi vet från tidigare år att det finns mängder av innovatörer i vårt län och jag hoppas att få se ännu fler sökande och nominerade detta år, säger Maria Arnholm, landshövding Länsstyrelsen Kronoberg.

SKAPA-priset
Det nationella SKAPA-priset är på 550 000 kronor som fördelas till
maximalt tre pristagare. Dessutom får 24 länsfinalister vardera 10 000 kronor från Agne Johanssons Minnesfond samt diplom. Fler regionala priser kan förekomma. Juryn kan även utdela hedersomnämnanden. Prisutdelningen till den regionala vinnaren i Kronobergs län görs i samarbete med ALMI Företagspartner AB.

SKAPA talang - för unga innovatörer
En fjärdedel av de 60 000 av de företag som registrerades under 2009 startades av personer under 30 år. För att uppmuntra ännu fler unga att våga tro på sina idéer och bidra till Sveriges utveckling lanserades 2011 utmärkelsen SKAPA-talang för unga innovatörer.

Syftet med SKAPA-talang för unga innovatörer är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer. Alla som är högst 30 år, födda mellan 1991 och 2001, har nu chansen att vara med och tävla om 250 000 kronor som kan delas på högst tre personer. Juryn kan även utdela hedersom­nämnanden. Dessutom får de 24 länsfinalisterna vardera 10 000 kronor från Stiftelsen SKAPA samt diplom.

- Vi på Almi ser fram emot att vara med i arbetet med att kora årets innovatör i Kronobergs län. Vi hoppas att vi kan vaska fram länets vassaste innovatörer som har en god chans att vinna nationellt, säger Mats Lundmark, vd Almi Kronoberg.

Ansök senast den 31 maj via Stiftelsen Skapas webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakt