Aktuella varningsmeddelanden i Kronobergs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Välkommen att delta i del två av vår digitala seminarieserie Demokratikollen, som sänds live den 6 maj!

Mikrofoner i en poddstudio

Är du engagerad i civilsamhället eller politiken? Intresserad av ungas inflytande eller samhälls- och demokratifrågor i allmänhet? Då är Demokratikollen, som började sändas den 8 april, någonting för dig.

I år gör Länsstyrelsen och Linnéuniversitetet en gemensam satsning för att uppmärksamma att demokratin firar 100 år. Vi erbjuder en serie livesända demokratiseminarier som guidar dig genom demokratins spännande utveckling. Här kan du se vilka avsnitt som sänds: www.lansstyrelsen.se/kronoberg/demokratikollen Länk till annan webbplats.

”Det vore ju kul om de frågade nån gång” – civilsamhällets och ungas möjlighet till delaktighet och inflytande

I det andra avsnittet, den 6 maj, tar vi upp civilsamhällets och ungas möjlighet till delaktighet och inflytande.

Vi gästas då av Linnéuniversitetets Johanna Jormfeldt, universitetslektor i statsvetenskap, Lena Nyberg generaldirektör på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och Rosaline Marbinah, ordförande för LSU – Sveriges Ungdomsorganisationer och demokratiambassadör för Kommittén Demokratin 100 år.

Vid tillfället får du möjlighet att delta aktivt och ställa frågor. Du kan också ta del av avsnittet i efterhand. Alla avsnitt sänds live men spelas in och publiceras i efterhand på Länsstyrelsens och Linnéuniversitetets webbplatser.

Tid:

Torsdagen den 6 maj, kl. 12.15–13.00

Anmälan senast den 4 maj:

Här anmäler du dig: www.lansstyrelsen.se/kronoberg/demokratikollen2 Länk till annan webbplats.
Länk skickas ut några dagar före den 6 maj till dig som är anmäld.

Kontaktpersoner:

Kasia Musial Lilja, Länsstyrelsen, kasia.musial-lilja@lansstyrelsen.se
Tobias Bromander, Linnéuniversitetet, tobias.bromander@lnu.se.

Kontakt