Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövding Maria Arnholm inviger Friluftslivets år i Kronoberg med vinterbad

Tisdagen den 19 januari invigde Maria Arnholm den nationella satsningen ”Friluftslivets år” i länet genom att bjuda på vinterbad i Helgasjön. Hon passade också på att ge en friluftsutmaning till samtliga kommuner i länet.

Syftet med Friluftslivets år är att fler, framför allt ovana och nya grupper, ska prova på friluftsliv och få uppleva dess värden under 2021.

Luften är fri

– Vi mår bra av att vara ute. Rörelse och frisk luft gynnar vår folkhälsa. Det fantastiska med friluftslivet är att det finns något för alla – utifrån intresse och olika förutsättningar. Luften är fri! Det är bara att ta för sig och njuta. Med respekt och ansvar förstås, sa Maria i sitt invigningstal, som hon höll vid Helgasjöns strand.

Nationell satsning

Friluftslivets år leds av Naturvårdsverket och Svenskt Friluftsliv. Alla länsstyrelser i landet är med för att samordna aktiviteter i länen. På Länsstyrelsen i Kronoberg är det friluftssamordnare Annika Bladh som håller i trådarna. Inom projektet ingår också en landshövdingestafett, där Maria Arnholm kommer att medverka från vårt län.

Utmaning till länets kommuner

Landshövding Maria Arnholm avslutade invigningen med en utmaning till alla kommunerna i länet:

– Jag kommer att besöka er alla under året och vid dessa besök vill jag uppleva en spännande friluftsaktivitet i varje kommun! Hon tillägger att det gärna får vara lite läskiga grejer…

Program i länet 2021

Håll utkik på vår webbplats framöver efter vårt program som kommer att vara fullt med aktiviteter som händer i länet under 2021.

Kontakt