Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Malin Almqvist utsedd till nytt länsråd i Kronobergs län

Malin Almqvist, nytt länsråd i Kronobergs län

I dag utsåg regeringen Malin Almqvist från Kalmar till nytt länsråd på Länsstyrelsen i Kronoberg. Hon tillträder den nya tjänsten den 1 december och arbetar i dag som länsråd i Kalmar län.

– Malin Almqvist är en välmeriterad småländska, som kombinerar ett starkt engagemang med gedigen erfarenhet av att arbeta på och leda en länsstyrelse, säger landshövding Maria Arnholm, som är mycket nöjd med rekryteringen.

Malin Almqvist är i grunden utbildad lärare men har arbetat större delen av sitt yrkesverksamma liv som ledare i offentlig sektor, inom såväl kommun och region som länsstyrelse. Hon började på Länsstyrelsen i Kalmar 2012 som utvecklingsdirektör för att ett år senare bli länsråd – ­en tjänst som hon haft sedan dess. Under ett år fick hon också ta på sig rollen som tillförordnad landshövding.

– Jag stortrivs på Länsstyrelsen och brinner för de frågor som länsstyrelsen ansvarar för; hållbarhet, jämställdhet, skog, natur och lantbruk. Som länsråd i Kronoberg får jag både fortsätta inom länsstyrelsen, lära känna ett nytt län och anta nya frågor och utmaningar. Det känns fantastiskt spännande, säger Malin Almqvist.

Hon nämner att det finns flera beröringspunkter mellan Kalmar län och Kronobergs län.

– Vi har bland annat Linnéuniversitet, en småländsk skogs- och trästrategi och Glasriket som finns i både länen och som är gemensamma intressen, menar Malin Almqvist.

Länsrådet leder tillsammans med landshövdingen arbetet vid länsstyrelsen och kommer att vara landshövdingens närmaste medarbetare och ersättare när hon inte är i tjänst eller har förhinder.

– Med Malin Almqvist som länsråd får länsstyrelsen i Kronoberg både erfarenhet och nya perspektiv. Med sina sju år som länsråd i Kalmar län har hon en bred erfarenhet av de olika uppdrag vi arbetar med. Det är en trygghet för oss i länet. Samtidigt kommer hon med fräscha ögon och nya idéer som kan göra oss till en ännu bättre länsstyrelse, avslutar Maria Arnholm.

Kontakt