Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu måste vi hålla ut

Maria Arnholm

Landshövding Maria Arnholm

Vi har fått ställa om till en ny verklighet där både privat- och yrkesliv påverkas. Men den svåra situationen har även bidragit till ett stort samhällsengagemang. Det har varit fint att se hur invånare, näringsliv, religiösa samfund, frivilliga organisationer och föreningar har samarbetat för att bromsa smittspridningen och löst många utmaningar på nya sätt.

Kronoberg ligger ett antal veckor efter Stockholmsregionen och nu måste vi hålla ut. Hur vi agerar idag ger resultat framåt.

Vi måste fortsätta att skydda våra äldre och andra riskgrupper. Men det finns också många yrkesgrupper som vi sätter vår tillit till för att allt ska fungera vid en kris. Personal inom vård- och omsorg ska kunna utföra sitt, bokstavligt talat, livsviktiga arbete. Räddningstjänster ska kunna skydda oss vid en olycka. Barnomsorg ska fungera för att andra verksamheter ska kunna bedrivas. Listan kan göras lång.

Därför är det mer än viktigt att vi orkar hålla ut. Genom att ta ansvar och följa de nationella rekommendationer som finns, till exempel genom att stanna hemma om vi är sjuka och hålla fysisk distans till varandra, så kan vi undvika att föra smittan vidare. Då kan vi skydda både varandra och dem som vi nu sätter vår tillit till.

Med omtanke och uthållighet räddar vi liv.

Maria Arnholm

Landshövding i Kronobergs län


Översättningar

We must endure togheter
fler språk
andra språk
hadda

Kontakt