Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kristina Zetterström blir vikarierande landshövding

Bild på Kristina Zetterström, vikarierande landshövding

Regeringen har idag utsett Kristina Zetterström till vikarierande landshövding för Kronobergs län. Hennes förordnande träder i kraft den 1 november 2019 och gäller tills ny ordinarie landshövding är utsedd.

Kristina Zetterström har en gedigen arbetslivserfarenhet från såväl offentlig förvaltning som från privata organisationer. Kristina Zetterström har sedan 4 juni varit tf. länsråd för Länsstyrelsen i Kronobergs län och kommer dessförinnan från Länsstyrelsen i Östergötland där hon varit länsråd sedan 2013. Hon har bland annat varit chef på Riksdagsförvaltningen och i Regeringskansliet, och jobbat både med EU-frågor och med lokala och regionala frågor.

- Länsstyrelsen är en fantastisk arbetsplats om man vill jobba brett med samhällsfrågor. Jag är hedrad att ha fått frågan och min ambition är att förvalta uppdraget på bästa sätt, säger Kristina Zetterström.

Regeringen har idag också utsett Stefan Carlsson som vikarierande länsråd för Länsstyrelsen i Kronobergs län. Hans förordnande gäller även det från den 1 november.

Kontakt