Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Missa inte årets MAT-mässa 13–14 september!

MAT2019

Under två dagar har du chansen att köpa och smaka närproducerad mat, lyssna till spännande föreläsare och följa olika tävlingar på nära håll.

Livsmedelsstrategin på MAT

Länsstyrelsen har tillsammans med Region Kronoberg, Destination Småland och LRF påbörjat arbetet med att förverkliga den regionala och nationella livsmedelsstrategin med en vision om att stärka och värna länets livsmedelsproduktion. Med olika insatser ska vi arbeta för att den mat som äts här också kommer härifrån. Det finns många skäl för oss att äta lokalt producerad mat. Det handlar bland annat om landsbygdsutveckling och om en levande landsbygd.

Kronobergs läns livsmedelsstrategi

MAT-mässan är en pusselbit i arbetet

Varje år möts konsumenter och producenter på Stortorget i Växjö i ett smakrikt och färgglatt vimmel. Här utbyts produkter, tips och erfarenheter. En perfekt plats för att öka kunskapen hos konsumenter om livsmedelsproduktion och förståelsen bland producenter för vad som efterfrågas. Andra delar av MAT-mässan fyller även de viktiga funktioner för att öka kunskapen och intresset för hållbar livsmedelsproduktion och tillagning.

Vid matsvinnsköket blir vi påminda om hur mycket av den fullt ätbara maten som slängs och kan börja fundera på hur vi kan göra annorlunda. I Konserthuset får vi ta del av ett brett spektrum av seminarier med mat i fokus, möjligheten att använda vår fantasi i ett Food Hackathon och följa tävlingen Årets Ekokock på nära håll.

Genom arbetet med livsmedelsstrategin är Länsstyrelsen involverad i MAT-mässan. Det anordnas flera seminarium och en monter kommer finnas vid Konserthusets entré om man är intresserad att prata mer om dessa frågor.

Program och anmälan Länk till annan webbplats.

EU-flagga

Kontakt