Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Pengar kvar att söka för investeringsstöd till lantbruksbyggnader

Bygge av stall för slutfödning av mjölökkor till slakt, 480 kvm hos Per Turesson, Singsjö Västergård.

Bygge av stall för slutfödning av mjölkkor till slakt, 480 kvm hos Per Turesson, Singsjö Västergård i Lidhult. Foto: Björn Elmqvist.

Länsstyrelsen i Kronoberg har medel kvar för investeringsstöd. Länets lantbrukare uppmanas därför att nu söka stöd om de planerar att bygga nytt eller bygga till framöver.

Det viktigt att hålla uppe intresset för investeringsstödet i vårt län och att undvika eventuella missuppfattningar kring budgeten då pengarna tar slut/tagit slut i andra län. Med tanke på de svåra utmaningar som jordbruket ställts inför i sommar är det också särskilt viktigt med en bibehållen framtidstro och investeringsvilja hos lantbrukare i Kronoberg.

– Nyckeln till framgången för lantbrukarna i länet under senare år är att de faktiskt vågat investera och snabbt ta till sig ny teknik. Samtidigt gäller det att inte slappna av. Därför har vi på Länsstyrelsen valt att ha pengar tillgängliga för investeringsstöd så kontinuerligt som möjligt, säger Anders Meijer, funktionschef på Länsstyrelsen i Kronobergs län.

Kontakt