Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Hjälp med att stängsla

kor i hage

Gratis hjälp med provisoriska stängsel i Kronobergs län från v 31

Du har nu möjlighet att få hjälp av ”naturnära jobbare” med att stängsla provisoriska stängsel i syfte att skapa nya beten till dina djur. Skogsstyrelsen står för arbetskraft och du som markägare står för materialet.

Genom satsningen naturnära jobb erbjuds markägare möjlighet att få hjälp med att sätta upp provisoriska stängsel i syfte att skapa nya beten till lantbrukets djur.

Så här går det till

Det går till som så att du kontaktar din LRF Lokalavdelning eller kommungrupp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och berättar var marken är och hur stor yta du behöver stängsla.

Därefter sammanställer LRFs kommungrupp en lista och skickar vidare till ansvarig vid Länsstyrelsen, som i sin tur samordnar det med Skogsstyrelsen och tar kontakt med dig.

Viktigt

Erbjudandet gäller endast provisoriska stängsel. Lantbrukaren tillhandahåller själv verktyg och nödvändigt material som till exempel stolpar och tråd. Gäller även icke LRF-anslutna lantbrukare. Om många hör av sig och är intresserade av hjälp kommer en prioritering att göras.

Kontakt

helene.lantz@lrf.se, 0470 - 70 36 55

Skogsstyrelsen, Arbetsförmedlingen och länsstyrelserna har fått i uppdrag att under tre år samverka kring naturnära jobb. Förenklat kan man säga att Arbetsförmedlingen förser Skogsstyrelsen med arbetskraft. Skogsstyrelsen anställer och har arbetsgivaransvar för arbetslagen som utför naturnära jobb som Länsstyrelsen identifierar, samordnar och prioriterar.


Kontakt