Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen på samverkansmöte i Skruv om torkan

Igår kväll samlades Kronobergs nötköttsproducenter till ett sommarmöte i Eriksmåla, Skruv. Syftet med mötet var att visa upp ett nybyggt stall för dikor men även diskutera den rådande torkan som står i fokus för många lantbrukare i länet.

Ett 80-tal personer deltog i Skruv när Kronobergs nötköttsproducenter, med dess ordförande Sven Andersson, bjudit in olika parter till ett samverkansmöte.

Från Länsstyrelsen Kronoberg deltog Anders Flanking, Stefan Carlsson, Philip Dankmeyer och Åsa. Representanterna från Länsstyrelsen informerade om djurskydd, beredskap och bränder, stödregler, vattenuttag, naturnära jobb med mera samt om vad Länsstyrelsen gör för att lindra effekterna av torkan.
Stefan Carlsson, landsbygdsdirektör, berättade för att gjuta framtidstro också om investeringsstöd till lantbruket för bygge av djurstallar. Länsrådet Anders Flanking bjöd in till det samverkansmöte som Länsstyrelsen anordnat för lantbruksnäring den 9 augusti på Residenset med anledning av foderbrist och hur vi tillsammans kan lindra effekterna av torkan.
Med på mötet var även representanter från KLS Ugglarps, SCAN, Länsförsäkring Kronoberg, Sparbanken Eken, Swedbank, CGM Bygg, Hencol, Länsstyrelsen, LRF. Samtliga organisationer delade med sig av goda råd. Även förre LRF ordf. Lars-Ove Johansson deltog liksom förre landsbygdsministern Eskil Erlandsson

LRF sydosts Christan Horn delade ut pris till årets nötköttsföretag i länet Joakim och Ann-Sofie Nilsson i Flattinge, Vittaryd. Sven Andersson avslutade mötet med att samtliga gäster fick gå runt och prata med varandra och på stallbygget. 

Kontakt