Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Brand i Mosse i Lessebo kommun

eld

Det brinner i en mosse i Lessebo kommun, norr om Kosta, sydost om Visjön.

Publicerat 29 juli, kl 08.12
Under dagen kommer helikoptrarna att fortsätta flyga under förmiddagen men man räknar med att kunna lämna över markerna till skogsägaren Sveaskog under dagen. Försvarets personal beräknas behöva vara kvar till lunch. Sveaskog kommer sedan själva att ta hand om eftersläckningsarbete.

Publicerat 28 juli, kl 13.09
Branden är ännu inte under kontroll. Under kvällen kommer ytterligare förstärkningsresurser från försvaret att hjälpa till med släckningsarbetet.

Publicerat 28 juli, kl 09.20
Branden är ännu inte under kontroll, släckningsarbete har pågått under hela natten och fortsätter idag med hjälp av helikoptrar. Förutom personal från räddningtjänsten har nu också sju personer från försvaret anslutit för att hjälpa till med släckningsarbetet.

För allmänna frågor om pågående bränder kontakta 113 13. Ring endast 112 vid aktua händelser.


Publicerat 27 juli
Det brinner i en mosse i Lessebo kommun, norr om Kosta, sydost om Visjön. Branden var cirka 100 x 200 meter när den upptäcktes av flyg vid klockan tre idag. Räddningstjänst är på plats och släckningsarbete pågår, även tre helikoptrar är på plats och vattenbombar. Röklukt känns på långt håll, exempelvis känns den för närvarande svagt inne i Växjö.


För allmänna frågor om pågående bränder kontakta 113 13. Ring endast 112 vid aktua händelser.

Kontakt