Ekologisk äggproduktion - dag 1, i Jönköping

Denna kurs är för dig som vill hålla ekologiska värphöns för produktion av ägg till försäljning.
Den här dagen 19 mars är den första träffen av två tillfällen, där vi få höra om hur en ekologisk äggproduktion kan se ut och vad den kräver.
Fjäderfärådgivaren Lisa Schneider från Berga Gård och Svenska Ägg ger oss en genomgång av det viktigaste från det ekologiska regelverket samt övrigt regelverk kring anmälningsplikten, äggmärkning, packning, livsmedel och försäljning. Det blir inte enbart regelverket. Vi går igenom även de praktiska frågorna som samtidigt belyses ur ett ekonomiskt perspektiv.
Vi har följande hållpunkter i programmet:
- Produktionscykel,
- produktions- och installningsform (mobilt/fast),
- val av ras,
- foderstater för olika ålder/stadier i produktionen,
- hygienrutiner,
- förebyggande av sjukdomar och parasiter samt
- marknad och försäljningskanaler.
Andra tillfället av utbildningen är den 26/3 som vi genomför digitalt. Vill du även delta i andra träffen behöver du också anmäla dig till den:
Ekologisk äggproduktion, dag 2, digitalt 26/3
Vid frågor inför kursen eller kring upplägget, hör gärna av dig till Christoph. Kontaktuppgifter finns längre ner på sidan.
Välkommen!

- Var:
- Länsstyrelsen, Hamngatan 4, 55186 Jönköping
- Kostnad:
- Kostnadsfritt, du betalar för fika och lunch på plats.
- Sista anmälningsdag:
- 12 mar 2025
Kontakt
-
Christoph Hochmuth
Lantbruksrådgivare
E-post till Christoph Hochmuth
Telefon 010-2236405