23 okt 2024 klocka 14.00 - 20.00

Lär dig mjölksyra grönsaker

Syrad rödkål.

Välkommen till en kurs som ger både teoretisk och praktisk kunskap om mjölksyrning av grönsaker, eller fermentering, som det också kallas. En gammal hederlig konserveringsteknik, som har blivit populär igen, där man ökar inte bara hållbarheten utan även nyttigheten.

Kursen ger dig kunskap om syrningsprocessen, vad som händer när du syrar och hur den syrade maten samverkar med vår egen mages bakteriekultur. Kanske vill du bjuda dig själv och din familj på nyttig mat eller drömmer du om att sälja produkter?

Medverkande

Ann-Louise Fransson driver företaget Botanikan och är specialiserat på kunskap om ätliga och medicinala växter samt självhushållning.

Datum och platser

Onsdagen den 23 oktober klockan 14.00–20.00 i Hovmantorps Folkets hus.

Kostnad

Du syrar två 1,5 liters glasburkar med grönsaker som du får ta med dig hem. Du betalar ett rabatterat kurspris på 450 kronor för burkar och det du syrar. Fika samt ett mål med varm lagad mat kan köpas till.

Anmälan

Anmäl dig till info@botanikan.se senast 13 oktober. Begränsat antal platser.

Välkomna hälsar Malin Fernholm och Botanikan.

Detta är en kurs som finansieras av landsbygdsprogrammet.
Träffen syftar till att öka omsättning och sysselsättning i livsmedelskedjan med livskraftiga företag med god ekonomi och som är miljömässigt och socialt hållbara.

Var:
Hovmantorps Folkets hus
Kostnad:
450 kronor (inklusive moms)
Sista anmälningsdag:
13 okt 2024
Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Maria Arnholm

Besöksadress

Kungsgatan 8

Postadress

351 86 Växjö

Organisationsnummer

202100-2296

Följ oss